Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.01.2013.

12:37

Viktor eliminisan posle pet setova

Viktor Troicki je prvi od svih srpskih predstavnika koji je završio učešće na Australijan Openu, porazom od Čeha Radeka Štepaneka.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Troicki je poražen od Čeha sa 5:7, 4:6, 6:3, 6:3, 7:5, posle skoro četiri sata igre.

U drugom kolu, Štepanenkov protivnik će biti Španac Felisijano Lopes, koji je pobedio sunarodnika Arnaua Bruhis-Davija sa 6:3, 6:2, 6:4.

Troicki se na startu meča odlično držao, iako se očekivalo da će baš tada imati znatno teži posao protiv Štepaneka. Obojica tenisera su imali po jedan brejk u prvih deset gemova, a tada je izgledalo kao da će sve prevagnuti na stranu Štepaneka.

Čeh je tada bio veoma agresivan, imao je nekoliko set lopti, ali se srpski teniser odlično branio i uspeo da izjednači 5:5. Viktor je potom nastavio u istom ritmu i uz brejk i odličan servis gem osvojio prvi set sa 7:5.

U drugom setu viđena je ista slika kao na početku prvog, pošto su nijanse odlučivale, ali je Viktor mnogo brže došao do brejka za 3:2. Troicki je od tada lako branio stečenu prednost i Štepaneku nije davao priliku da mu uzvrati. Srpski teniser je na kraju taj set dobio sa 6:4, a koliko je dobro igrao pokazuje i to da Čeh nije imao nijednu brejk priliku, dok je sâm došao do četiri, ali mu je bilo dovoljno da iskoristi jednu i povede sa 2:0.

Početak trećeg seta bio je preslikan kao iz prethodna dva, ali je potom usledilo buđenje Štepaneka, koji je došao do brejka, a Troicki mu nije uzvratio. Češki teniser je igrao mnogo bolje nego u prva dva seta i to je rezultiralo smanjenjem na 2:1 u setovima.

Štepanek je u četvrtom setu nastavio u istom ritmu, ponovo je brzo došao do brejka, a Troicki nije uspevao da mu odgovori. Set je praktično rešen u sedmom gemu kada je Čeh ponovo oduzeo servis Viktoru i već u sledećem došao do prilike da servira za izjednačenje u setovima.
Viktor je tada konačno uspeo da mu oduzme servis u četvrtom setu, ali je tako samo uneo malo neizvesnosti, pošto je Štepanek u sledećem gemu učinio isto za 2:2 u setovima.

Na samom startu odlučujućeg seta, Viktor je došao do brejka, ali iako se činilo da će uslediti preoket, Štepanek je vezao naredna četiri gema i poveo sa 4:1. Usledio je Viktorov preokret, pošto je uspeo da dođe do izjednačenja 5:5 i to kada je Čeh servirao za meč. Ipak, baš kada je bilo najpotrebnije, Troicki nije odigrao kako se od njega očekivalo i njegovo učešće na prvom Gren slemu sezone je završeno već u prvom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve