Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.01.2013.

06:05

Jelena ubedljivo do druge runde

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedila Johanu Larson iz Švedske sa 6:2, 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Interesantno je da je Šveđanka u celom meču uzela samo jedan gem na svoj servis, pa ni nešto slabiji gemovi Jankovićeve na servis nisu imali posledice – srpska teniserka došla je do trijumfa za 80 minuta igre. U sledećem kolu Jelena igra sa Marijom Žoao Keler iz Portugala, koja je u tri seta dobila Karin Knap iz Italije.

Već na početku meča Jelena je napravila brejk bez izgubljnog poena. Međutim, u sledećem gemu Jankovićeva nas je brzo podsetila koliko servis malo znači u njenim mečevima - Šveđanka vraća brejk za 1:1.

U narednom gemu videli smo novi brejk i Jelenino vođstvo, a onda je srpska teniserka spasla set loptu i povela sa 3:1. Brejkovi su se nizali i dalje, ali Jankovićeva je kontrolisala rezultat, dva puta je uspela da osvoji gem na svoj servis i dobila je prvi set sa 6:2.

I drugi set počeo je sa tri uzastopna brejka, da bi potom Jankovićeva osvojila gem na svoj servis i povela sa 3:1. Ispostavilo se da je to bio odlučujući trenutak, pošto je Jankovićeva do kraja bez problema privela meč kraju.

Marija Žoao Keler, Jelenina rivalka u sledećem kolu, ima 20 godina, igra levom rukom i u karijeri je osvojila četiri titule na ITF nivou. Nikada nije bila u prvih 100.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve