Nova vest
Tenis

Utorak, 13.11.2012.

00:29

Đoković za B92: Tata, najbolji si

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posvetio je titulu na završnom turniru u Londonu svom ocu Srđanu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Đoković je u finalu završnog turnira u Londonu savladao Rodžera Federera sa 7:6, 7:5, a nakon meča je za B92 rekao da je igrao dobro kada je trebalo.

“Pobedu posvećujem mom ocu koji vodi veliku borbu. Zdravlje mu je bolje, mnogo ga volim. Ljubim te tata, vidimo se, najbolji si i hvala ti što si uvek verovao u mene. Ja verujem da ćeš ti ovu borbu da prebrodiš.”

“Nisam znao šta da očekujem s obzirom na rezultate poslednjih nekoliko godina ovde u Londonu. Samo jedne godine sam ovde igrao polufinale tako da nisam bio siguran šta da očekujem od sebe i koji su mi ciljevi. Uvek imam u podsvesti da imam ambiciju da budem najbolji na svakom turnriu i da osvojim trofej pa ni sad nije bilo drugačije. Pobedio sam svih pet mečeva, to mi se nikada nije desilo u karijeri. Nije mogla bolja sezona da mi se završi. Početak je bio fantastičan, titula na Australijskom openu, polufinale i finale, i sada titula i opet broj jedan. Neopisiv je osećaj i mnogo dugujem svima koji su bili ovde i koji su me podržavali ove sezone", rekao je Đoković, koji je upisao 13. pobedu u 29. međusobnom okršaju sa Federerom.

Srpski teniser je meč počeo veoma loše, ali je nekako uspeo da se vrati i da postane tek deveti igrač u istoriji koji je dva puta ili više osvajao završni turnir.

"Počeo je bolje nego ja, od Rodžera se to i očekuje, da je agresivan i blizu linije, bio sam svestan i pokušavao sam da nametnem ritam, ali nisam uspeo u tome i odmah sam izgubio devet poena. Bilo je teško vratiti se u meč, ali sam uspeo da uspostavim ritam i primenio sam pravu taktiku. Kraj prvog seta sam odigrao dobro, baš kada je trebalo, a tako je bilo i na kraju drugog. Izvukao sam se iz izgubljene situacije, spasao sam dve set lopte, vratio sam se i izvukao meč na spektakularan način."



Novak je tako prekinuo niz od dva poraza protiv Federera, na Vimbldonu i u Sinsinatiju, i ove sezone ima skor 3-2 protiv Švajcarca. Đoković je trijumfom u Londonu osvojio šestu titulu ove godine, posle Australijan opena, Majamija, Toronta, Pekinga i Šangaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve