Nova vest
Tenis

Utorak, 06.11.2012.

15:07

Federer rutinski sa Jankom

Srpski teniser Janko Tipsarević izgubio je od Švajcarca Rodžera Federera 6:3, 6:1, u prvom meču grupe B završnog Mastersa u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovo je bio šesti duel Janka i Rodžera, a Švajcarac je šestom pobedom zadržao stoprocentan učinak protiv Srbina.

Federer je rutinski rešio meč u svoju korist, u oba seta je vrlo rano napravio brejk, ne dozvolivši Janku ni najmanju šansu da se vrati. Za osvajanje prvog seta mu je bio potreban samo jedan brejk, dok je u drugom setu čak tri puta oduzeo Janku servis.

Drugi meč dana, od od 21 čas igraju Španac David Ferer i Huan Martin del Potro iz Argentine.

Tekstualni prenos meča mogli ste da pratite na našem sajtu.

Federer je bez izgubljenog poena osvojio servis gem na startu meča, a potom je došao i do brejka posle iskorišćene druge šanse koju je imao. Janko je prvi put uspeo da se odbrani, ali nije imao šansu da zaustavi Federera u naletu, koji je potom bez problema došao do 3:0. Tipsarević je u sledećem gemu konačno prekinuo niz Švajcarca zahvaljujući odličnom servisu, ali je drugi reket sveta uzvratio istom merom.

U naredna dva gema obojica su bili sigurni na svojim servisima, da bi Janko pripretio Federeru u sedmom, ali je Švajcarac tada poveo sa 5:2 i došao na korak od osvajanja prvog seta. Tipsarević je u narednom gemu uspeo da ostane u setu, pošto je smanjio na 5:3, pre nego što je Švajcarac odservirao za vođstvo od 1:0 u setovima.

Janko je sigurnim servis gemom otvorio drugi set. Brzo je došao do 40:0, da bi Federe uzeo naredini poen, ali je Janko odlično odservirao i poveo sa 1:0. Švajcarac je naredni gem dobio na sličan način kao Janko. Dobirm servisima je stigao do dve gem lopte, da bi već prvu iskoristio, 1:1.

Tipsa je nastavio u ritmu iz prvog gema i lako stigao do 30:0, da bi odjednom stao. Federer uzima tri poena za redom i stiže do brejk lopte. Naš teniser je uspeo da spasi prvu, i drugu brejk loptu, ali je onda, lošim izlaskom na mrežu, dozvolio Švajcarcu da stigne do treće, koju ovaj koristi i pravi brejk, 2:1. Federer za samo minut i 16 sekundi potvrđuje brejk i dolazi do 3:1. Švajcarac je nastavio sa odličnom igrom i u narednom gemu, posle velike borbe, stigao do duplog brejka izvođstva, 4:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve