Nova vest
Tenis

Subota, 13.10.2012.

16:32

Mari sa Novakom u finalu

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u finale Masters turnira u Šangaju, pošto je u drugom polufinalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 6:4, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Mari će se u borbi za titulu sastati sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem, koji je u prvom polufinalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:4.

Đoković vodi sa 8:7 u međusobnim duelima sa Marijem, a finale je na programu u nedelju od 10,30 sati po srednjoevropskom vremenu, uz prenos na televiziji B92.

Mari je veoma ofanzivno počeo meč, forhendima je diktirao ritam i brzo je došao do brejka. Međutim, u sledećem gemu Endi je napravio nekoliko grešaka i Rodžer se momentalno vratio u igru.

Uprkos tome, na terenu se videlo da je Mari spremniji, a Federera nije služio servis, pa je maltene u svakom njegovom gemu Britanac pretio.

U petom gemu dogodilo se nešto nezapamćeno, pitanje je da li se Federeru to ikada dogodilo u karijeri – od rezultata 0:15 napravio tri uzastopne duple greške i prepustio Mariju brejk za 3:2.

Videlo se da Federer ne može da pronađe ritam, mučio se sa servisom i sa tajmingom pri udarcima, pa je Endi bez ikakvih problema sačuvao brejk do kraja seta – 6:4.

Na početku drugog seta Mari je drugi put u meču od 40:0 na servis Federera došao do izjednačenja. Posle šestominutne zbog kiše, sedam propuštenih brejk lopti i nekoliko izvanrednih poena, Mari je izgubio gem.

Stvorio se utisak da će teško dobijeni gem vratiti Rodžera na pravi kolosek, ali on nikako nije uspevao da dođe do prepoznatljive igre.

Sa druge strane, Mari je u petom gemu odigrao savršeno – od rezultata 40:0 za Federera osvojio je pet uzastopnih poena, tri vinerima iz riterna, jednim pasingom iz punog trka, a jedan tako što je riternom pod noge iznudio grešku Švajcarca.

Mari je rutinski osvajao gemove na svoj servis, a pri rezultatu 5:4 kiša je uzrokovala prekid od 35 minuta. Krov je zatvoren, ali Federer nije dobro iskoristio pauzu – napravio je tri neiznuđene greške i Mari je došao do trećeg uzastopnog finala u Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve