Nova vest
Tenis

Petak, 29.06.2012.

14:19

Impresivni Nole, sledi srpski derbi

Novak Đoković plasirao se u osminufinala Vimbldona pobedom od 3:1 u setovima nad Čehom Radekom Štepanekom.

Izvor:

Autor:

Default images

Novak je posle izgubljenog prvog seta sa 6:4, dobio sledeća tri sa 6:2, 6:2, 6:2, pa će u osmini finala igrati protiv Viktora Troickog.

Dva srpska tenisera će odigrati 14. međusobni duel, a Đoković je od Troickog izgubio samo jednom, pre pet godina u Umagu.

Već u prvom gemu Novak je napravio probleme Čehu na njegov servis gem, imao je brejk loptu, ali je Štepanek svojom prepoznatljivom servis volej igrom stigao do prvog gema u meču.

Prvi reket sveta je prvi gem na svoj servis dobio vrlo lako i stigao do 1:1. I u trećem gemu Nole je imao brejk priliku, ali je iskusni Čeh uspeo smirenom, ali pasivnom igrom, da se izvuče i povede sa 2:1.

Novak nastavlja da preti na servis Čeha, ali nikako ne uspeva da materijalizuje brejk lopte i dođe do prednosti. Do sada je imao po jednu brejk loptu u svakom gemu na servis protivnika ali bez uspeha.

Đoković vrlo lako osvaja svoje servis gemove, dok na svaki servis Štepaneka preti, ali i dalje ne uspeva da dođe do brejka i napravi uvertitu u osvajanje prvog seta.

Novak je, činilo se, držao prvi set pod kontrolom ali je onda iskusni Čeh u trenutku kada je naš teniser servirao za ostanak u prvom setu uspeo da dođe do tri brejk lopte. To su ujedno bile i prve brejk lopte za Radeka, a on je već prvu iskoristio i došao do vodstva od 1:0 setovima, rezultatom 6:4.

Novak silno motivisan posle nesmotreno izgubljenog prvog seta dolazi do brejka već u prvom gemu, da bi ga već u sledećem, na svoj servis, potvrdio i došao do 2:0 u drugom setu.

Ista slika kao i prvos setu Novak prilično lako uzima svoje servis gemove dok se Štepanek muči. Pri rezultatu 3:1 za Novaka, naš teniser je imao priliku da dođe do duplog brejka, ali je Čeh uspeo opet da se izvuče i dođe do 3:2.

Prvi problemi na servis Novaka se javaljaju u šestom gemu drugog seta u kom je Radek imao tri brejk lopte ali nije uspeo da dođe do brejka tj. Đoković je dobrim servisima i staloženom igrom došao do 4:2.

Prvi reket sveta polako počinje da vraća stvari na svoje mesto. U sedmom gemu dolazi do duplog brejka i sada je u prlici da svojim servisom dođe do 1:1 u setovima.

Nastavlja Novak sa odličnom igrom i odmah na startu trećeg seta dolazi do brejka. Koji potvrđuje odmah u narednom gemu i dolazi do 2:0.

Da je gubitak prvog seta bio samo pad koncentracije Nole pokazuje i u trećem setu gde pravi dupli brejk koji potvrđuje u sledećem gemu,posle velike borbe, i dolazi do, čini se, nedostižne prednosti od 4:0.

Đoković ne posustaje i dosta lako kontroliše gemove u trećem setu, kako na svoj tako i na Čehov servis, i dolazi do 2:1 u setovima, rutinski osvojenim setom rezultatom 6:2.

Novak nastavlja sa fenomenalnom igrom i dolazi do brejka već na startu četvrtog seta i prednosti od 2:0.

Prvi reket sveta nastavlja da se 'igra' sa iskusnim Čehom i sada vodi sa 4:0 u četvrtom setu ne dozvoljavajući Štepaneku ni najmanju šansu da se vrati u meč.

Štepanek je posle dosta muka, i čak deset izjednačenja, uspeo da dobije peti gem u četvrtom setu i smanjio na 4:1.

Novaku je trebalo 48 sekundi da dođe do prednosti do 5:1, da bi posle toga Štepanek isto vrlo lako došao do 5:2. Prvi reket sveta je odigrao još jedan perfektan gem i bez izgubljenog poena došao do pobede, i zakazao duel sa Viktorom Troickim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve