Nova vest
Tenis

Petak, 29.06.2012.

12:32

VB: Viktor na Novaka u 1/8F

Viktor Troicki se plasirao u osminu finala ovogodišnjeg Vimbldona pošto je eliminisao Argentinca Huana Monaka.

Izvor:

Autor:

Default images

Troicki je slavio u tri seta, sa 7:5, 7:5, 6:3, a u sledećoj rundi igraće sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Troicki je sa Đokovićem do sada je odigrao 13 mečeva, a trijumfovao je samo davne 2007. godine u Umagu.

Prvi gem Viktor je dobio bez izgubljenog poena, ali je odmah usledio prekid zbog kiše. Posle više od sat vremena pauze teniseri su izašli na teren, a Monako je odmah osvojio svoj gem i izjednačio na 1:1.

Već u sledećem gemu Argentinac je imao višestruke brejk prilike, ali kada se činilo da će se Viktor 'isčupati', Monako koristi jedan lošiji servis našeg tenisera i dolati do brejka.

Posle napravljenog brejka Monako je lagano potvrdio brejk i došao do 3:1, ali je Viktor u sledećem gemu odmah vratio prednost od jednog gema, uz, i dalje, brejk Argentinca.

Šesti gem je doneo dosta uzbuđenja i prve brejk prilike za našeg tenisera. Nažalost Vikor nije uspeo da ih pretoči u brejk i Monako je posle dosta borbe došao do 4:2 u prvom setu.

Završnicu prvog seta je obeležio naš teniser velikom željom da se vrati u prvi set, svoja dva servis gema je dobio vrlo lako. Dok je na oba Monakova servisa imao brejk lopte, od kojih je jednu iskoristio, posle velike borbe u desetom gemu i stigao do 5:5 u gemovima.

Vikor nastavlja sa odličnom igrom posle osvojenog servis gema i prelaska u vodstvo, pravi brejk i dolazi do 1:0 u setovima, rezultatom 7:5.

Na krilima efektno i silovito osvojenog prvog seta Viktor nastavlja da kontroliše meč i pravi dosta problema Argentincu na njegov servis. Posle lagano osvojenog prvog gema na svoj servis, treći reket Srbije koristi drugu brejk loptu i dolazi do ranog brejka.

Troicki potvrđuje brejk i dolazi do 3:0 u drugom setu, da bi Monako posle dosta problema uspeo u narednom gemu da smanji na 3:1.

U petom gemu drugog seta javaljaju se prvi problemi na servis Viktora, Monako dolazi do dve vezane brejk lopte, ali naš teniser odličnim servisima spašava brejk lopte i dolazi do 4:1 u drugom setu.

Vikor je sve do zadnjeg gema držao prednost brejka, ali je onda pri svom servisu poklekao i dozvolio Argentincu da posle velike borbe vrati na 5:4 i posle sigurnim servis gemom izjednači na 5:5.

Viktor se konsolidovao i uzeo svoj servis gem za 6:5, da bi u narednom posle velike borbe uspeo da dođe do brejka i do vodstva od 2:0 u setovima.

Treći set oba tenisera otvaraju sigurnom igrom na svoje servis gemove i rezultat je 2:1 bez brejka. Prvi problemi za Viktora nastaju pri rezultatu 2:2 kada Monako dolazi do brejk lopte koju koristi uz pomoć našeg tenisera koji duplom servis greškom donosi prednost od 3:2 Argentincu.

Vikor je jako brzo odgovorio i ribrejkom došao do 3:3, da bi u sledećem gemu sigurnom igrom došao do nove prednosti od 4:3 u četvrtom setu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve