Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.06.2012.

14:25

Viktoru maraton i plasman u 2. kolo

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je pobedio 24. nosioca Marsela Granoljersa sa 7:5, 7:6 (7-5), 3:6, 2:6, 8:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prva dva seta Troicki je imao brejk zaostatka, ali je uspevao da preokrene, dok u trećem i četvrtom to nije bio slučaj. U petom setu Viktor je propustio jednu i spasao dve brejk lopte pre nego što je završio posao u 14. gemu. Naredni rival Troickom Martin Kližan, koji je u pet setova izbacio Huana Čelu.

Troicki je veoma loše ušao u meč i već na startu je izgubio svoj servis, a pošto je Granoljers bio veoma siguran, Španac je brzo poveo sa 2:0. Troicki je, ipak, potom uspeo da osvoji prvi gem na meču i smanji na 2:1. U narednim gemovima, obojica su osvajali svoje servise, iako je Troicki vršio veliki pritisak na španskog tenisera. Granoljers je već u desetom gemu servirao za set, ali je Troicki tada napravio brejk, potom došao i do vođstva prvi put u setu za 6:5, da bi bez izgubljenog poena ponovo oduzeo servis Špancu i osvojio set.

U drugom setu, Viktor je ponovo od starta imao zaostatak od jednog brejka. Najbliži brejku srpski teniser bio je u šestom gemu, kada je imao nekoliko prilika da oduzme servis španskom teniseru, ali mu je on uzvratio i poveo sa 4:2. Troicki je i dalje pritiskao Granoljersa, ali je brejk osvojio tek u desetom gemu, u kojem je Španac servirao za set za 5:5. Viktor nije uspeo da potvrdi brejk i samim tim uzme i drugi set, pa se Španac vratio na na 6:6, ali je Viktor uspeo jednim mini brejkom da reši taj-brejk drugog seta i povede 2:0 u setovima.

Početak trećeg seta doneo je nešto lošiju igru Troickog uz veći broj neiznuđeni9h grešaka, što je Granoljers iskoristio da napravi brejk, pri rezultatu 2:1 na servis našeg tenisera, i posle da potvrdi brejk i povede sa 4:1.

Troicki još uvek ne uspeva da uhvati priključak, pa posle tri gema serverima Granoljers ide ka prvom setuu ovom meču. Deveti gem je potrajao, Granoljers je imao set-loptu, pa je Troicki bio na korak od brejka, a zatim je Katalonac promašio dva zicer dok je set izgledao završeno. Ipak, posle 6 izjednačenja momak iz Barselone uspeo je da smanji na 2-1, dobivši treći set 6:3.

U četvrtom setu Granoljers je iskoristio zamah iz prethodnog i odmah napravio brejk. Nove probleme naš teniser imao je u petom gemu, ali je uspeo da ga sačuva, pa Katalonac vodi 3:2.

Igra Troickog bila je u strmoglavom padu, nije uspevao da osvoji ni gem na svoj servis, pa je Granoljers vezao još tri gema i izjednačio na 2-2 u setovima.

U ranoj fazi petog seta Troicki je propustio šansu za brejk, a zatim je u sedmom gemu spasao brejk loptu asom. Španac je više pritiskao servis protivnika i u 11. gemu došao je do nove brejk šanse, ali je izbacio loptu u aut u dužoj razmeni udaraca.

Presudan je bio 14. gemu, u kojem je Viktor hrabrim napadom iz forhenda stvorio dve uzastopne meč lopte. Na prvoj je poslao forhend u aut, ali to ga nije pokolebalo, u sledećem poenu napao je bekhendom i smečom završio meč posle tri sata i 59 minuta igre.

Troicki je ukupno imao 54 vinera i 39 neiznuđenih grešaka, a Granoljers je zabeležio 50 direktnih poena i 28 grešaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve