Nova vest
Tenis

Četvrtak, 31.05.2012.

19:59

JJ za B92: Nedostaje samopouzdanje

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je za B92 da je nedostatak samopouzdanja glavni uzrok oscilacija koje pokazuje u igri.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Jankovićeva je u meču punom oscilacija poražena u drugom kolu Rolan Garosa od Varvare Lepčenko sa 2:1 u setovima.

„Bio je ovo jedan od onih mečeva... Nije lako izdržati sve ovo. Imala sam meč pod kontrolom, vodila sam 5:2 u prvom setu i nađem nekako način da ga izgubim.“

„Stvarno je frustrirajuće, sama ta činjenica da mogu tako nešto da napravim. Onda se opet nekako smirim i krenem da igram malo bolje i povedem opet sa 4:0 i opet zakuvam sama situaciju i bude 4:4. Nekako sam dobila taj drugi set, u trećem sam servirala mnogo bolje, ali sam reternirala znatno lošije i na kraju me je par nekih grešaka iz forhenda koje nisam smela da napravim koštalo pobede. U svakom slučaju sam imala dosta oscilacija, dosta uspona i padova. Igram solidno, ne baš dobro za moj nivo, ali dovoljno da imam meč pod kontrolom i onda opet pad koncentracije. Stanem sa kretanjem, stanem da idem za loptom za poenima i sama iskomplikujem stvari i vratim protivnicu u meč i dam joj samopouzdanje. Ima tu dosta stvari koje sam uradila loše i koje ne bih smela sebi da dopustim ali šta je tu je. Trenutno mi nedostaje samopouzdanje“, rekla je JJ za B92.

Povratak samopouzdanja u tenisu je izuzetno teška stvar i stiče se na samo jedan način – pobedama.

„Kada bih imala čarobni štapić vratila bi ga odmah, ali nije to tako lako. U ovom sportu se teško stiče samopouzdanje a lako se gubi. Pobede su jedini recept, a i nervirame činjenica da na treninzima igram stvarno dobro i potpuno sam drugi igrač. Kada krenem da igram mečeve kao da sam svoja senka, uopšte nema veze sa tom igrom koju igram na treningu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve