Nova vest
Tenis

Sreda, 30.05.2012.

22:48

Ana za B92: Cilj je četvrtfinale RG

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je za B92 da bi bila veoma zadovoljna ukoliko bi se ove godine plasirala u četvrtfinale Rolan Garosa.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Ana je nakon pobede u drugom kolu nad izraelskom teniserkom Šahar Per bila veoma zadovoljna, a razlog za osmeh bio je vidan napredak u njenoj igri

„Sigurno da je to zbog rada koji sam uložila i bolje igre u svakom slučaju. Teško je biti pozitivan i nasmejan kada gubiš 6:1, 6:1. Mnogo bolje igram i to u kontinuitetu što mi mnogo znači jer mi daje na samopouzdanju“, kaže Ana.

Šahar Per je teniserka koja je bila nadomak top ten igračica i uvek može da iznenadi, ali Ana je ofanzivnom igrom uspela je neutrališe.

Plan je bio da igram ofanzivno i sa Najdželom sam razgovarala o tome. Ona je igračica koja jako dobro ume da iskoristi brzinu protivnikove loptice, dobro se kreće, pogotovo na šljaci i dosta vraća. Ali i ja sam bila agresivna dosta sam išla na mrežu, što je bilo veoma važno, dobro sam servirala i na njen servis sam bila veoma agresivna tako da je ona imala jako malo gem loptica na svoj servis“, objašnjava Ana.

Pred Anom je još jedan težak meč, naredna protivnica joj je Sara Erani koja je ove godine osvojila turnir u Akapulku i Barseloni, a igrala je i finale dublova. Međutim Ana smatra da će uz dan odmora i dobrom taktikom koju će pripremiti sa trenerom Najdželom Sirsom proći u naredno kolo.

Sigurno će biti jako teško, igrala sam pre par godina sa njom na Rolan Garosu ,mislim da je bilo 2009. i odmah posle toga na Vimbldonu, tad sam dobila. Ali sigurno će biti težak meč jer ona trenutno igra najbolje u svojoj karijeri, osvojila je par turnira ranije tokom godine. Očekujem veoma težak meč, ali imam još jedan dan da se pripremim, da sa Najdželom porazgovaram o taktici. Ona je takođe igračica koja dosta vraća, i igra malo agresivnije nego Šahar i ima malo bolji servis tako da će u svakom slučaju biti malo teže“, smatra Ana.

Srpska teniserka ističe da joj je primarni cilj ove sezone na Rolan Garosu plasman u četvrtfinale, koje je poslednji put igrala 2008. kada je i osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske.

Srećna sam kako napreduje razvoj u mojoj igri. Svesna sam da za neke stvari treba vremena i da je to proces. Kada sam se malo više opustila i prihvatila da ne može sve odmah i sada kao što sam to želela i očekivala nekako je sve to krenulo nabolje. Sa Najdželom stvarno imam super saradnju i dobru komunikaciju što mi jako pomaže i smiruje me kada sam nervozna. Što se tiče ciljeva na Rolan Garosu zaista bih bila srećna da uđem u četvrtfinale, to bi mi bio neki prvi cilj zato što od 2008. nisam ušla u četvrtfinale Gren slema. To bi bio neki prvi veliki korak, a onda nova motivacija i novi fokus za dalje“, rekla je Ana.

Ivanovićeva dodaje i da je cilj do kraja sezone ući među prvih deset i plasirati se na Masters u Istanbulu.

„Imam velike šanse da se vratim u prvih deset zato što ne branim puno bodova u narednih par meseci. Drugi cilj mi je da odigram završni turnir u Istanbulu, a volela bih da uđem u prvih pet. Znam da je to teško jer ima dosta igračica koje sada dobro igraju i to u kontinuitetu . Ali ako bih završila godinu u prvih osam što bi me plasiralo na poslednji Masters godine u Istanbulu to bi mi puno značilo“, zaključila je Ana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve