Nova vest
Tenis

Subota, 12.05.2012.

19:06

Janko bez šanse, Rodžer u finalu

Janko Tipsarević poražen je u polufinalu Mastersa u Madridu od trećeg igrača sveta Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3 posle 65 minuta igre.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Bio je ovo peti međusobni duel Srbina i Švajcarca i peta pobeda Federera koji će u nedeljnom finalu za trofej igrati sa Tomašom Berdihom.

Tipsarević je odigrao bez dileme najslabiji meč ove nedelje. Delovao je stegnuto, imao je tokom celog duela samo jednu brejk priliku, a izdao ga je i servis koji ga je odlično služio u prethodnim mečevima (44% ubačenog prvog).

Sa druge strane Švajcarac nije morao da odigra ništa posebno, bio je kao i uvek siguran na svoj servis i slavio je lakše nego što je možda i on očekivao.

Federer je odmah na početku pokazao koliko je dobar na svoj servis. Dobio je uvodna dva servis gema bez izgubljenog poena, ali je u drugom gemu napravio nekoliko grešaka i tako ispustio priliku da ugrozi servis srpskog tenisera.

Nastavio je Federer da preti i u četvrtom gemu je došao do brejka iako je lako moglo da bude i 2:2. Tipsarević je napravio nekoliko jeftinih grešaka na gem loptu i Švajcarac je iskoristivši drugu brejk loptu poveo sa 3:1. Imao je Janko u sledećem gemu 0:30 ali je delovao previše stegnuto i Federer je na iskustvo uspeo da potvrdi brejk iako nije igrao ništa posebno.

U nastavku seta Federer je potpuno preuzeo kontrolu, lako je dobio poene na svoj servis, a u osmom gemu je napravivši još jedan brejk poveo sa 1:0 u setovima (6:2) i stekao pravo da prvi servira u drugom setu.

Drugi set bio je veoma sličan prvom. Federer je lagano dobijao svoje gemove, u četvrtom gemu stigao je do prve brejk šanse u drugom setu i odmah je pretvorio u gem. Jedini priliku za povratak i jedinu brejk loptu na meču Tipsarević je imao u sedmom gemu drugog seta, ali nije uspeo da je iskoristi. Federer je u nastavku uspeo da dobije još jedan servis gem i obezbedi plasman u finale.

"Nisam gledao Novakov i Jankov meč, možda sam video samo nekoliko poena jer sam morao da se spremim za svoj duel, ali znao sam šta me očekuje protiv Janka jer smo se sastali na šljaci prošle godine na Rolan Garosu i to mi je dalo ideju kako da igram danas", izjavio je posle pobede Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve