Nova vest
Tenis

Utorak, 24.04.2012.

17:37

Nadal: Plava šljaka je greška

Organizatori turnira Masters serije u Madridu uveli su jednu novost, podloga na kojoj će se igrati biće plave boje.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Madrid je još prošle godine dobio saglasnos da promeni boju šljake, ali mnogi svetski teniseri nisu sa oduševljenjem prihvatili ovu odluku.

Šta misli o plavoj šljaci prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je na nedavno završenom turniru u Monte Karlu.

On je kritikovao organizatore jer su teniseri bili isključeni iz procesa odlučivanja, a samo nekolicina je imala priliku i da isproba novu podlogu.

Nakon Novaka svoje mišljenje o plavoj podlozi izneli su i Rafael Nadal i Endi Mari.

Drugi teniser sveta, koji je nedavno podneo ostavku na mesto potpredsednika Saveta tenisera ATP, kritikovao je vlasnika turnira Jona Cirijaka.

“Istorija sezone na šljaci ispisana je na terenima sa crvenom, a ne plavom podlogom. Možete reći da sam tredicionalista, ali to nije istina. Podržavam sve promene koje vode ka boljem. Turnir u Madridu je veliki upravo zbog svoje istorije, a istorija ovog turnira je ispisana na crvenoj šljaci. I zato mislim da je plava podloga greška. Tenis time ništa neće dobiti, a ni teniseri. Od promene podloge može da profitira samo jedna osoba, a to je vlasnik turnira“ rekao je Španac.

Škot Endi Mari bio je nešto blaži u odnosu na Nadali i rekao da razume razloge za promenu podloge, ali da su organizatori izabrali pogrešan trenutak za ovu inovaciju.

Za nas igrače bi bilo bolje da igramo na crvenoj podlozi. Međutim, kada sam gledao tenis u Madridu, shvatio sam da je teško videti lopticu, tako da razumem razlog za ovu promenu. Turnir će biti poseban i drugačiji od drugih. Ponekad je to dobro, ali sada je problem tajming. Nikada nisam igrao na plavoj šljaci i uopšte nemam ideju kako je igrati na takvoj podlozi“, zaključio je Mari.

Turnir u Madridu na programu je od 6. do 13. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve