Nova vest
Tenis

Petak, 20.04.2012.

01:16

Nadal: Novače, žao mi je

Rafael Nadal kaže da je Novak Đoković pokazao veliku mentalnu snagu u meču sa Aleksandrom Dolgopolovim.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Najboljem teniseru sveta je preminuo deda, ali je ipak izašao na teren i savladao Ukrajinca posle preokreta u trećem kolu turnira Masters serije u Monte Karlu.

„Novak je pokazao neverovatnu mentalnu snagu i samo mogu da mu čestitam na onome što je uradio danas. Žao mi je zbog njega i njegovog dede. Rekao sam mu to u svlačionici. Uvek je teško pronaći prave reči u takvoj situaciji“, rekao je Nadal.

Španac je u četvrtak zabeležio 39. pobedu zaredom na šljaci u Monte Karlu. Sedmostruki šampion je bio bolji od Mihaila Kukuškina sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

„Nikada ne očekujete da ćete pobediti sa 6:1, 6:1. Meč je savršeno počeo. Igrao sam mnogo bolje nego u prethodnom kolu, agresivnije, servis mi je bio bolji, ritern takođe. Srećan sam zbog načina na koji sam igrao“, rekao je drugi teniser sveta.

Iako su se neki igrači žalili na kvalitet šljaje, a Žilijen Beneto i Huan Monako se povredili, Nadal smatra da je u savršenom stanju.

„Nije problem u šljaci već u delu terena koji se nalazi iza linija i koji je malo drugačiji. Nije u savršenom stanju, nije dovoljno ravan“, izjavio je Španac.

Nadal će se u borbi za polufinale sastati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve