Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.04.2012.

19:58

Nadal lako, Beneto predao Mariju

Sedmostruki prvak turnira u Monte Karlu Rafael Nadal zabeležio je 41. pobedu u Kneževini.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U meču trećeg kola Španac je deklasirao Mihaila Kukuškina iz Kazahstana sa 6:1, 6:1 i za plasman u polufinale boriće se sa Stanislasom Vavrinkom, koji je u dva seta dobio Nikolasa Almagra.

Beneto je predao meč Mariju pri rezultatu 6:5 za Škota zbog povrede skočnog zgloba i ručnog zgloba. Povredu je doživeo dva poena ranije kada je pao na zemlju i nezgodno se dočekao.

Marija u četvrtfinalu očekuje Tomaš Berdih, koji je dobio Keija Nišikorija sa 2:6, 6:2, 6:4. Pri rezultatu 4:4 u odlučujućem setu Japanac je na brejk lopti promašio relativno lak forhend, to ga je psihološki poljuljalo, pa je Čeh u narednom gemu napravio brejk i došao do pobede.

Conga se mučio u prvom setu sa Verdaskom, ali kada ga je osvojio u taj brejku, drugi set bio je samo formalnost i Francuz će u četvrtfinalu igrati sa zemljakom Žilom Simonom, koji je bio bolji od Tipsarevića.

Beluči je još jednom pokazao da je igrač koji samo bljesne i potom nestane – nakon velike pobede nad Fererom, napravio je nebrojeno mnogo grešaka u duelu sa Haseom, pa je uzeo samo pet gemova.

Sledeći suparnik Holanđaninu odličnog prvog servisa biće naš Novak Đoković.

Monte Karlo, osmina finala:
Robin Hase – Tomaž Beluči 6:2, 6:3
Novak Đoković – Aleksandr Dolgopolov 2:6, 6:1, 6:4
Endi Mari – Žulijen Beneto 6:5, predaja
Rafael Nadal – Mihail Kukuškin 6:1, 6:1
Žil Simon – Janko Tipsarević 6:0, 4:6, 6:1
Tomaš Berdih – Kei Nišikori 2:6, 6:2, 6:4
Žo-Vilfred Conga – Fernando Verdasko 7:6, 6:1
Stanislas Vavrinka – Nikolas Almagro 6:3, 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve