Nova vest
Tenis

Subota, 31.03.2012.

09:51

Đoković: "Uzbudljiv meč za sve"

Prvi reket sveta Novak Đoković srećan je zbog prolaska u finale Mastersa u Majamiju, a nije očekivao lak meč protiv Huana Monaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je u polufinalu slavio protiv argentinskog tenisera sa 6:0, 7:6, posle dva sata i tri minuta igre.

"Kao i u četvrtfinalu, počeo sam odlično, bio sam veoma agresivan. Ipak, onda nisam uspeo da završim meč brzo. Slično mi se desilo i protiv Ferera. Bio je ovo jedan veoma uzbudljiv meč i za nas i za navijače. Nisam očekivao lak posao i srećan sam što sam prošao", rekao je Đoković.

U borbi za novu titulu na Floridi Đoković će u nedelju od 19 časova igrati protiv Britanca Endija Marija, kojem je drugi reket sveta Rafael Nadal predao meč zbog povrede.

Mari voli ovakve uslove, voli da igra po vrućini, i ima jak servis”, rekao je srpski teniser, “Na neki način igramo veoma slično. Odrasli smo zajedno, znamo se veoma dobro, rivali smo još od malena, a uz to smo i dobri prijatelji. Biće to odličan meč, mislim da neće na njega mnogo uticati to što nije igrao polufinale, ali ćemo videti šta će se desiti”.

Monako je istakao da je nije razočaran porazom, već da će mu plasman u polufinale poslužiti za samopouzdanje pred naredne turnire.

Prvi set je bio neverovatan, igrao je kao pravi broj jedan, a meni je bilo zaista teško. U drugom setu sam ušao u meč, servirao sam bolje i verovao sam u svoju igru. Vodili smo veliku borbu, ali je on zaista zaslužio ovu pobedu”, rekao je Monako, “Osećam da će mi ovaj turnir doneti dosta samopouzdanja pred naredne i nadam se da ću nastaviti da igram ovako i da ću moći da dođem do još nekog polufinala ili čak finala”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve