Nova vest
Tenis

Subota, 31.03.2012.

01:06

Đoković u novom finalu Majamija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije 1000 pošto je u polufinalu pobedio Argentinca Huana Monaka sa 6:0, 7:6(5).

Izvor:

Autor:

Default images

Peti međusobni okršaj Đokovića i Monaka koji je trajao dva sata i tri minuta mogli ste da gledate u direktnom prenosu na televiziji B92.

Protivnik prvom reketu svetu u finalu Majamija biće Britanac Endi Mari kome je Španac Rafael Nadal predao meč zbog povrede kolena.

Đoković je i peti put u karijeri pobedio Argeninca Monaka, koji će posle Majamija napredovati na ATP listi i ući u TOP20.

Prvi reket sveta je maestralno odigrao prvi set koji je dobio posle samo 25 minuta igre bez izgubljenog gema. U drugom setu Novak je imao brejk prednosti koji je ispustio, isto kao u četvrtfinalnom meču sa Davidom Fererom. Ipak, ponovo je Đoković u taj-brejku bio koncentrisan i posle 123 minuta stigao do novog finala turnira u Majamiju koji je osvajao 2007. i 2011. godine.

Novak je imao 11 vinera više (19:8) i isto toliko neiznuđenih grešaka manje (32:43) od Monaka koga je sa tribina bodrila devojka Zaira Nara. Đoković je odservirao samo jedan as udarac, Monako dva, ali je prvi reket sveta imao i četiri duple servis greške, po dve u oba seta.

Na početku meča na servis Monaka Novak je odmah poveo sa 40:0 i već posle nepuna dva minuta igre stigao do tri brejk lopte. Prve dve je Argentinac spasio zahvaljujući dobrim prvim servisima, a onda je Novak posle duge razmene udaraca osvojio četvrti poen na meču i poveo sa 1:0.

Đoković je zatim rutinski bez izgubljenog poena osvojio prvi gem na meču na svoj servis. I u trećem gemu Novak je došao do nove dve brejk lopte, prvu je iskoristio i poveo sa 3:0. Monako je u prvih petnaestak minuta meča delovao potpuno nemoćno u odnosu na srpskog tenisera.

Novak je nastavio da igra odlično i u naredna dva gema. Monako je uspeo da osvojio dva poena na Đokovićev servis i stigne do prvog vinera na meču, ali je Novak poveo sa 4:0. I u narednom gemu srpski teniser je stigao do brejk lopte koju je iskoristio i posle 22 minuta igre poveo sa 5:0.

Ponovo je Monako na Novakov servis uspeo da stigne do 40:30, ali je to bilo sve od Argentinca u prvom setu koji je Novak osvojio sa 6:0 posle 25 minuta igre. Đoković je u prvom setu napravio dve duple servis greške, ali je sve drugo odradio perfektno protiv 21. nosioca na turniru u Majamiju.

Monako je na početku drugog seta tek drugi put na meču vezao dva poena i poveo sa 30:15, ali je Đoković došao i do sedme brejk lopte na meču koju nije iskoristio. Imao je Novak još jednu brejk loptu u drugom setu, ali je Monako uz veliki aplauz publike ipak osvojio prvi gem na meču.

Novak je zatim bez izgubljenog poena na svoj servis stigao do prvog gema u drugom setu – 1:1. Na isti način je Monako osvojio i drugi gem na meču protiv u tim minutima činilo se opuštenog Đokovića.

Novak je u petom gemu stigao do nove brejk lopte, ali je Monako izlaskom na mrežu uspeo da osvoji poen i spasi treću brejk loptu u drugom setu. Ipak Đoković je sjajno napadao bekend stranu Monako i iskoristio drugu brejk loptu u najdužem gemu na meču posle koga je poveo sa 3:2.

I onda u osmom gemu Monako dolazi do tri vezane brejk lopte. Novak je prvu spasio tako što je izašao na mrežu i volej udarcem pogodio liniju. Argentinac je zatražio čelendž koji je samo potvrdio ispravnu sudijsku odluku. Naredni poen Novak je osvojio tako što je odigrao dva odlična forhend udarca.

Đoković je stigao do izjednačenja, Monako je imao još jednu brejk loptu, ali je Novak uspeo da povede sa 5:3. Argnetinac je u zatim sa jednim izgubljenim poenom osvojio gem u kome je servirao za ostanak u meču. Nastavio je Monako da osvaja poene i na Novakov servis (serija 6:0) i ponovo je stigao do tri brejk lopte.

Međutim usledio je isti scenario kao u osmom gemu. Prvi reket sveta je spasio tri meč lopte, do 40:40 je Novak stigao posle poena u kome je razmenjeno 28 udaraca. Ipak, u narednom poenu Đoković je napravio duplu servis grešku, pa je Monako osvojio i naredni poen i stigao do izjednačenja – 5:5.

Odigrana su još dva uzbudljiva gema posle kojih je set "otišao" u taj-brejk. Novak je prvi napravio mini-brejk, Monako se nije predavao. Đoković je ipak stigao do dve meč lopte (6:4). Prvu na svoj servis nije iskoristio, ali drugu na servis Argentinca jeste za konačnih 7:5 u taj-brejku.

Finale u Majamiju je na programu u nedelju od 19 časova. Meč između Đokovića i Marija možete gledati u direktnom prenosu na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve