Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.01.2012.

12:33

Lejver: "Za uspeh potrebna i sreća"

Rod Lejver je jedini teniser koji je dva puta uspeo da osvoji sva četiri gren slema u godini. To je uradio 1962, a zatim i 1969.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Osvajanje četiri najveća turnira je veliki izazov za svakog tenisera, a legendarni Rod Lejver je rekao da je za taj uspeh pored dobre forme, potrebna i sreća.

Prošle godine Đoković od gren slemova nije uspeo da osvoji samo Rolan Garos. Na putu mu se našao Rodžer Federer. "Ako osvojite tri od četiri najveća turnira, najveći pritisak se stvara upravo pred taj četvrti", rekao je Lejver.

Mnogo teže je osvojiti sva četiri gren slema danas, kada se turniri igraju na različitim podlogama, nego pre, kada su se ti turniri igrali samo na travi.

Novak je pokazao da voli ruši rekorde, prija mu dodatna motivacija. Đokoviću takođe pomaže i to što je fizički mnogo spremniji nego pre. Kako je još uspeo da pobedi Nadala, čija forma je uvek odlična?

"Ako ste u najboljoj formi, znači da možete da odigrate pet setova, a pobedićete 90 posto ako ste spremniji od protivnika. Na putu do cilja morate imati i mnogo sreće. Ne smete da se povredite, prehladite...", rekao je Lejver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve