Nova vest
Tenis

Subota, 28.01.2012.

17:20

Obradović: "Novak pomera granice"

Selektor teniske Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je da najbolji teniser sveta Novak Đoković pomera granice sporta.

Izvor:

Autor:

Default images

Obradović je uveren da će Đoković treći put u karijeri da osvoji Australijan open.

"Novak je opet u sjajnoj formi i uveren sam da će u finalu protiv Nadala dati i poslednji atom snage da osvoji novu Gren slem titulu", rekao je Obradović.

Srpski slektor je dodao i da Đoković bez obzira na snagu rivala uvek pronađe kvalitet više.

"Kada u polufinalu imate tako dobrog protivnika kao što je Mari, pritom gubite 2:1 u setovima, uđete u peti set i uspete da pronađete dodatnu energiju, onda to znači da ste uvek korak ispred. To je odlika koja krasi samo ekstra šampione. Novak je definitivno neko ko pomera granice sporta".

Selektor Srbije kaže da je zajednička odluka svih u Dejvis kup timu da Đoković ne igra u predstojećem meču protiv Švedske, kako bi se odmorio za nastavak izuzetno teške sezone.

"Dogovor je da Novak odmori, jer je naš zajednički cilj da ove godine odbrani poziciju broj 1, ali i da u Londonu osvoji olimpijsko zlato za Srbiju. Moram da kažem da je meni kao selektoru mnogo veći problem da ga odgovorim da ne igra, jer je to najbolje za njega, a samim tim i za nas".

Pripreme za meč sa Švedskom počinju za desetak dana.

"Svi osim Novaka su već stigli iz Australije. Pripreme počinju sledećeg ponedeljka i bez obzira što smo po "renkingu" favoriti prilazimo tom meču izuzetno ozbiljno jer znamo kakvi sve zapleti mogu da se dese u Dejvis kupu", zaključio je Obradović.

Srbiju će predstavljati Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac i Dušan Lajović.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švedske odigraće se od 10. do 12 februara u Nišu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

20 h

U fokusu

Vidi sve