Nova vest
Tenis

Petak, 20.01.2012.

06:04

Federer se izborio sa Karlovićem

Treći nosilac Rodžer Federer pobedio je hrvatskog tenisera Iva Karlovića sa 7:6 (8-6), 7:5, 6:3 u trećem kolu Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najvećih problema Federer je imao u prvom setu, kada je bio primoran da u taj brejku spasava set loptu na Karlovićev servis.

Međutim, Rodžer se izvukao, otpor Hrvata slomio je u finišu drugog seta, da bi u trećem lako slavio. U osmini finala Švajcarac će igrati sa boljim iz okršaja Bernarda Tomića i Aleksandra Dolgopolova.

U prvom setu nije bilo nijedne brejk lopte, čak nijedan od rivala nije bio ni blizu iste ni u jednom od gemova. Logična posledica bio je taj brejk, što i nije neobično s obzirom da su ih Federer i Karlović odigrali 13 u deset međusobnih mečeva.

Prvi je do mini-brejka stigao Karlović tako što se izmakao na forhend i pogodio liniju za 2:0. Međutim, Federer odmah uzvraća i sve do završnice taj brejka nije bilo mini-brejkova. Zatim Karlović osvaja izuzetno dug poen i dolazi do set lopte na svoj servis (6:5).

Međutim, Hrvat nije ubacio prvi servis i Federer se vraća u igru. U narednom poenu Rodžer je maestralno ušao u servis rivalu i napravio viner iz bekhenda, da bi potom i osvojio set.

Prvi do brejk lopte u drugom setu stiže Karlović, ali nije je realizovao. Švajcarac sve do završnice drugog seta nije uspeo da pripreti, ali je u 12. gemu napravio ključni brejk. Prvu brejk loptu Karlović je spasao, ali je na drugoj poslao volej u aut – 2:0 u setovima za trećeg tenisera sveta.

Kao što smo i ranije viđali u njihovim mečevima, Karloviću je splasno entuzijazam, a time mu je pala i koncentracija pri servisu. To je Federer iskoristio, u ranoj fazi trećeg seta napravio je brejk i potom je rutinski priveo meč kraju.

Federerova statistika je impresivna, ostvario je 55 vinera i 13 neiznuđenih grešaka, dok je Karlović imao 40 direktnih poena i 35 grešaka.

Prethodno je i Rafael Nadal u tri seta prošao u osminu finala pobedivši Lukaša Lacka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve