Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.01.2012.

04:20

Đoković izgubio šest gemova

Novak Đoković zabeležio je još jednu rutinsku pobedu na Australijan openu – u drugoj rundi pobedio je Kolumbijca Santijaga Hiralda sa 6:3, 6:2, 6:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Jedini kakav-takav otpor Hiraldo je pružio na početku meča kada je imao brejk prednosti, ali Novak je sa lakoćom preokrenuo i stigao do pobede za 102 minuta.

Ukupno, Novak je imao 27 vinera i 21 grešku, devet asova i dve duple greške, a procenat ubačenog prvog servisa bio mu je 55%. Njegov naredni rival biće Francuz Nikolas Mau, koji je sa 3-1 u setovima dobio Ita.

Novak je na startu propustio jednu brejk šansu, što je bila dodatna motivacija Hiraldu da se razigra, pa je Kolumbijac u petom gemu posle dugog poena došao do brejka i vođstva od 3:2.

Međutim, Đoković momentalno uzvraća i pravi ribrejk bez izgubljenog poena. Novak se potom skroz uozbiljio, napravio je još jedan brejk i osvojio prvi set (6:3).

Novak je u drugom setu nastavio tamo gde je stao u prvom. Prva dva gema osvojio je bez izgubljenih poena, posle toga je uzeo još dva pre nego što je Hiraldo napokon prekinuo niz osam uzastopno izgubljenih gemova i smanjio na 4:1.

Đoković je nastavio tamo gde je stao, dobio je drugi set, a u trećem je zabavio publiku egzibicionim potezima, uz jedan spektakularni lob. Na kraju, 6:1 i pobeda nad Hiraldom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve