Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.01.2012.

03:00

Janko u četiri seta do 3. runde

Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Australijan opena teže nego što se očekivalo, pošto je dobio 19-godišnjeg Džejmsa Dakvorta sa 3:6, 6:2, 7:6 (5), 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tokom celog meča Australijanac je zadavao probleme Janku agresivnom igrom, ali je srpski teniser na kraju uspeo da slavi.

U sledećoj rundi Tipsarević će igrati sa boljim iz duela Rišara Gaskea i Andreja Golubjeva.

Tipsarević je imao brejk loptu već na startu, ali nije je realizovao jer je pogrešio forhendom nakon što je uspeo da vrati veoma jak servis rivala.

Dakvort je bio inspirisan podrškom publike i duelom sa Top 10 teniserom, pa je uspeo da napravi brejk i da ubrzo povede sa 3:0. Mladi Australijanac igrao je napadački, često je izlazio na mrežu i tako je naterao Janka da bude nešto pasivniji.

Tipsarević je bio pomalo apatičan, servis mu nije išao, dok je Dakvort igrao rasterećeno i isplaćivali su mu se skoro svi rizici koje je preuzimao. Australijanac je poveo sa 5:1, naš igrač uspeo je da vrati jedan brejk i da zaigra malo bolje, ali je Dakvort snažnim servisima ipak osvojio prvi set – 6:3.

Već krajem prvog seta videlo se da je Tipsarević ozbiljno počeo da shvata rivala, a bilo je jasno da ni Dakvort ne može u kontinuitetu da drži tako visok nivo igre. U četvrtom gemu domaći igrač spasao je dve brejk lopte servisima, ali je na trećoj Janko ’insajd-aut’ forhendom došao do brejka (3:1).

Janko je bez problema dobijao gemove na svoj servis, a u osmom gemu srpski teniser je forhend dijagonalom iskoristio treću set loptu za izjednačenje – 6:2.

U trećem setu sve do osmog gema nije bilo prilika za brejk, a tada je Tipsarević došao do tri uzastopne. Prvu je Dakvort neutralisao servisom, ali je Janko drugu realizovao vinerom iz riterna – 5:3.

U 12. gemu Tipsarević sa dva uzastopna vinera došao do brejk i set lopte, ali je potom pogrešio i ubrzo se ušlo u taj brejk.

Prvi mini-brejk napravio je Australijanac snažnim bekhendom, ali Tipsarević u sledećem poenu izjednačava na 3:3. Dakvort je odigrao nekoliko sjajnih voleja, ali je pri rezultatu 5:5 odservirao duplu grešku i poklonio Janku set loptu.

Tipsarević je napao u bekhend i završio poen na mreži za 2:1 u setovima.

Kada je Janko stvorio dve uzastopne brejk lopte u prvom gemu četvrtog seta, činilo se da je sve gotovo. Međutim, Dakvort se izvukao, ali je samo odložio neizbežno jer je u petom gemu Tipsarević napravio brejk.

Posle toga je Janko zbog žuljeva na nozi zatražio lekarski tajm-aut, ali to ga nije omelo i do kraja je sačuvao prednost za prolaz u treće kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve