Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.11.2011.

18:53

Federeru London i 70. titula

Švajcarac Rodžer Federer pobedio je Žo-Vilfrida Congu sa 6:3, 6:7, 6:3 u finalu završnog Mastersa sezone u Londonu i osvojio 70. trofej u svojoj karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč koji je trajao dva sata i 19 minuta Federer je mogao da završi i u drugom setu kada je na 5:4 servira za svoj šesti trofej završnog Mastersa sezone.

Ipak rekorder je postao posle tri odigrana seta, pošto je Francuz uspeo da ostane u meču i osvoji drugi set posle taj-brejka. Poslednji meč sezone mogli ste da gledate u direktnom prenosu na televiziji B92.

Ovo je jednom od najvećih tenisera svih vremena bilo 100. finale u karijeri.

Federer i Conga su bez većih problema osvajali gemove na svoj servis. Tako je bilo sve do osmog gema kada je Švajcarac iskoristio prvu brejk loptu na meču i poveo sa 5:3.

U narednom gemu je Federer servirao za osvajanje prvog seta, Conga je stigao do 40:40, ali je to bilo sve od Francuza u prvom setu. Posle nešto više od pola sata igre Federer je dobio prvi set sa 6:3. Conga je uprvom setu prepustio Federeru samo dva poena na svoj prvi servis.

Cogna je dobro ušao u drugi set, osvojio dva gema na svoj servis, ali nije uspeo da stigne do brejk lopte. U petom gemu Federer koristi brejk loptu i dolazi do 3:2. U tom trenutku se činilo da je kraj meča blizu.

Sve do desetog gema kada je Federer servirao za meč nije bilo uzbuđenja, a onda je Švajcarac "izdao" prvi servis, pa je Conga stigao do tri brejk lopte. Prvu nije iskoristio, drugu jeste i posle još dva odigrana gema set je otišao u taj brejk.

I u taj brejku je Federer bio blizu da meč osvoji posle dva seta, jer je vodio sa 5:2. Neiznuđenim greškama vratio je Congu u život i Francuz je serijom 6:1 stigao do 8:6 i izborio se za treći set.

U poslednjem setu nije bilo brejk šansi sve do osmog gema, ali je Federe kada je bilo najpotrebnije stigao do brejk lopte koju je iskoristio, a onda za razliku od drugog seta bio siguran kada je servirao za meč. 6:3 u trećem setu i treći trofej za Federera na poslednja tri turnira na kojima je učestvovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve