Nova vest
Tenis

Utorak, 13.09.2011.

19:04

"Novak podigao tenis na novi nivo"

Legenda svetskog tenisa Džon Mekinro rekao je da je Novak Đoković posle Vimbldona podigao tenis na neki novi nivo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je u ponedeljak pobedio Rafaela Nadala šesti put u 2011. godini osvojivši treći Gren slem u 2011. i svoj prvi US open.

Nakon tog meča i potvrde dominacije Srbina ove godine, glavno pitanje među teniskim stručnjacima je da li je ovo najbolja godina nekog tenisera u istoriji svetskog tenisa.

U konkurenciji su pored Novaka Rodžer Federer koji je 2006. godine imao skor 92-5 (tri Gren slema) i Mekinro koji je 1986. imao 82-3 uz dva Gren slema.

Upravo je Mekinro otklonio dilemu rekavši da je Novakova 2011. „bez sumnje najbolja ikada“.

„Đoković igra najbolju godinu u istoriji ovog sporta, u to nema sumnje. Potpuno je zbunio Nadala. Nikada nisam video Nadala da izgleda kao da ne zna šta da radi. Čak i na šljaci u Rimu Đoković ge je naterao da izgleda tako. Na Vimbldonu se odvojio od ostalih i podigao igru na potpuno drugi nivo. Pobedio je Nadala šest puta u jednoj godini, a to je veoma teško uraditi pogotovo ako u obzir uzmemo kakvu je 2010. imao Nadal“, rekao je Mekinro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve