Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.09.2011.

20:21

Serena i treći put bolja od Ane

Srpska teniserka Ana Ivanović izgbuila je meč osmine finala US Opena od domaće igračice Serene Vilijams u dva seta 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovo je treći poraz Ivanovićeve u duelima sa mlađom sestrom Vilijams

U četvrtfinalu će Serena igrati sa Ruskinjom Anastasije Pavljučenkove, koja je eliminisala Frančesku Skjavone iz Italije sa 7:5, 3:6, 6:4. Prethodno je Ruskinja bila bolja i od Jelene Janković.

Serena je furiozno ušla u meč, vrlo brzo osvojila svoj servis, a odmah i došla do brejka i nastavila u istom ritmu i u narednom gemu za vođstvo od 3:0. Iako je izgledalo da Amerikanka ima potpunu kontrolu nad mečom, Ana je u narednom gemu došla do prvog servis gema, a potom je oduzela servis bivšoj prvoj teniserki sveta i brzo izjednačila.

Srpska teniserka je u sedmom gemu imala priliku za brejk, ali je Serena uspela da se vrati i dođe do nove prednosti. Amerikanka je potom oduzela Ani servis, zahvaljujući dvostrukim servis greškama srpske teniserke, i već u devetom gemu dobila je priliku da servira za set, koju je iskoristila i došla do vođstva od 1:0 posle 34 minuta.

Ana je loše otvorila drugi set iako je servirala pa je Serena povela sa 30:0, a zatim je u nastavku gema Amerikanka povela sa 1:0. U drugom gemu je Ivanovićeva jedan poen je osvojila izlaskom na mrežu, ali je onda Serena sa četiri vezana poena, od koja su dva došla kao posledica Aninih grešaka povela sa 2:0.

Srpska teniserka u trećem gemu osvaja prvi posle tri koja je izgubila, ali i Serena sigurnom igrom na svoj servis "čuva" brejk prednosti. Ana osvaja još jedan gem na svoj servis uz dosta problema - 3:2 za Vilijamsovu.

I u naredna dva gema teniserke "čuvaju" svoj servis, tj. osvajaju gemove u kojima serviraju. Ana nije uspela da napravi brejk ni u šestom gemu, a ni da "ugrozi" Serenin servis pa je Amerikanka došla na dva gema od četvrtfinala - 4:3.

Serena bez izgubljenog poena osvaja peti gem, a u narednom je Ana servirala za ostanak u meču. Povela je srpska teniserka sa 40:15 i odlično servirala, pa je Serenin ritern završio u autu. Ipak, zbog jakog vetra koji duva u Njujorku Ivanovićevom je pao kačket pa je sudija tražio da se poen ponovi. To nije pormetilo Anu koja je uspela da smanji rezultat na 5:4.

Kao i sve prethodne gemove na svoj servis Vilijamsova sigrunom igrom osvaja i drugi set za konačnu pobedu protiv Ane Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve