Nova vest
Tenis

Subota, 03.09.2011.

19:11

Ruskinja zaustavila Jankovićevu

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je u trećoj rundi US Opena od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove sa 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je Jelena bila agresivnija i više napadala na početku meča, Ruskinja je napravila jedini brejk u prvom setu i dobila ga 6:4.

Drugi je obilovao brejkovima obe teniserke, a prva je prednost iskoristila Pavljučenkova, povela 5:3 i na kraju dobila meč. Ona će u osmini finala igrati sa Italijankom Frančeskom Skjavone koja je sa 5:7, 7:6, 6:3 izbacila Šanel Šipers iz JAR.

Posle osam odigranih gemova dve teniserke su bile izjednačene. Jelena je odlično servirala, bez greške na drugom servisu, ali je kao i rivalka iz Rusije imala dosta grešaka (obe preko 10) pa nije bilo brejkova (4:4).

Jankovićeva je u ovom periodu bila bolja, napadala servis protivnice ali nije uspevala da je slomi. A onda, u najgorem mogućem momentu Jeleni je oslabila koncentracija, Ruskinja je stigla do brejk šanse i odmah je pretvorila u prednost 5:4 na svoj servis.

Pavljučenkova nije propustila ukazanu priliku, sjajnim servisom bila su joj potrebna samo četiri poena za gem i set. Srpska teniserka je dobila prvi gem sledećeg seta, Ruskinja je izjednačila i onda još jednom oduzela servis Jeleni.

Jankovićeva je odmah uzvratila rivalki i prvim brejkom na meču izjednačila na 2:2, ali nije zadržala ritam jer je i pored dve gem lopte dozvolila rivalki da veže tri poena i novim brejkom ponovo stekne prednost.

Ali, za razliku od prvog seta u kojem su teniserke bile sigurne na svoj servis, ovaj je bio potpuna suprotnost. Pavljučenkova ponovo nije stigla do gema posle brejka, pa je Jankovićeva sa četvrtim uzastopnim brejkom u setu izjednačila na 3:3.

Nastavile su dve teniserke u istom ritmu, Pavljučenkova je novim brejkom povela 4:3, a potom konačno zadržala servis, te dobila set sa 6:4 i konačno meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve