Nova vest
Tenis

Sreda, 31.08.2011.

22:33

Venus se povukla, kraj za Bartoli

Osma nositeljka Marion Bartoli završila je učešće na US openu u drugom kolu, a Venus Vilijams odustala je od meča sa Sabine Lisicki zbog bolesti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolja od Francuskinje bila je mlada Amerikanka Kristina Mekhejl sa 7:6 (7-2), 6:2.

Ona je tako zabeležila svoj najbolji rezultat na Grend slem turnirima i dokazala je da ima potencijal da postane vrhunska teniserka. Mekhejl je u maju napunila 19 godina, a u duelu sa Francuskinjom imala je 20 direktnih poena i 28 neiznuđenih grešaka.

Bartoli je imala 21 ’viner’, ali čak 38 grešaka, što je i ključni uzrok poraza devojke koja je na Rolan Garosu igrala polufinale, a na Vimbldonu četvrtfinale.

Francuskinja je već treća teniserka iz Top 10 koja rano završava učešće u Njujorku – prethodno su eliminisane Petra Kvitova i Na Li.

Mekhejl, koja je trenutno 55. teniserka na svetu, za prolaz u osminu finala boriće se sa Marijom Kirilenko, koja je deklasirala Veru Duševinu sa 6:1, 6:2. Njih dve do sada se nisu sastajale.

Meč Venus Vilijams i Sabine Lisicki trebalo je da bude derbi drugog kola, ali Amerikankina košmarna sezona se nastavlja – zbog povrede kuka predala je treće kolo US opena, potom nije igrala na još nekoliko turnira, a poslednje takmičenje pre dolaska u Njujork bio joj je US open.

„Zaista sam razočarana što sam se povukla sa US opena. Nedavno mi je dijagnostikovan Sjegrenov sindrom, autoimuna bolest koja utiče na nivo moje energije i uzrokuje umor. Uživala sam u svom prvom meču ovde i želela sam da nastavim, ali nisam u stanju. Ipak, drago mi je što konačno imam dijagonozu i sada sam koncentrisana na to da se oporavim i vratim na teren“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve