Nova vest
Tenis

Sreda, 31.08.2011.

04:21

USO: Serena prejaka za Bojanu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski završila je učešće na US openu u prvom kolu, pošto je izgubila od 28. nositeljka Serene Vilijams.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trostruka šampionka u Njujorku bila je dominantna od početka do kraja meča i lako je došla do pobede za 56 minuta igre.

Jovanovska je imala 6 'vinera' i 13 grešaka, dok je Vilijamsova upisala 22 direktna poena i 10 neiznuđenih grešaka. Naredna rivalka Amerikanki biće Mihaela Krajiček iz Holandije, koja je sa 2-1 u setovima dobila Grkinju Eleni Danilidu.

Kao što se i očekivalo uzevši u obzir stil igre obe teniserke, poeni su trajali vrlo kratko, u retko kojem viđeno je više od pet udaraca.

Iako je Serena tokom karijere umela nešto opuštenije da počne prve mečeve na najvećim turnirima, to sada nije bio slučaj. Od samog starta je forhendom ’čistila’ linije i koristila je nešto slabije servise Bojane za ubitačne riterne.

Najviše zahvaljujući tome Amerikanka je napravila brejk već u drugom gemu, iako je Jovanovska imala gem loptu. Serena je bila superiorna, snažnim udarcima osvajala je poene, a da se pri tome skoro uopšte nije umarala. U šestom gemu je 28. nositeljka napravila još jedan brejk, a zatim je lako privela set kraju (6:1).

Identičnu sliku videli smo u prva dva gema drugog seta, a Amerikanka je vrlo brzo povela sa 2:0.

Tek u trećem gemu drugog seta Bojana je uspela u onome čemu je težila od početka meča – dobrim servisima uspela je da natera Serenu da se povuče malo iza osnovne linije i počela je da diktira ritam u poenima. Uspela je srpska teniserka da spasi brejk loptu i da osvoji gem.

Nažalost, to je bio samo kratki bljesak Jovanovske – Serena je potom ubacila u veću brzinu i do kraja nije izgubila ni gem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve