Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.08.2011.

22:13

Troickom malo i tri meč lopte

Srpski teniser Viktor Troicki završio je takmičenje na US openu već u prvom kolu, pošto je bolji od njega bio Alehandro Falja sa 3:6, 6:3, 4:6, 7:5, 7:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki je u četvrtom setu imao tri meč lopte, ali nije ih iskoristio, što se ispostavilo kobnim.

Kolumbijac, koji nikada nije dobio meč na US openu, u drugoj rundi će se sastati sa Tomijem Hasom, koji je bio bolji od Francuza De Vežija sa 3-1 u setovima.

Viktor nije baš najbolje počeo meč jer je Kolumbijac u ranoj fazi seta imao četiri brejk lopte. Međutim, Troicki je uspeo da pregura teški period bez rezultatskog deficita i iskoristio je svoju drugu brejk šansu u osmom gemu (5:3). Zatim je srpski teniser bez problema osvojio gem za vođstvo u setovima.

Ponovo je Kolumbijac imao šanse za brejk na početku seta i ponovo ih nije realizovao. Međutim, Troicki nije uspeo da ponovi scenario iz prvog seta jer je Falja u šestom gemu napravio ključni brejk za 4:2. U celom setu Viktor nije stvorio nijednu priliku za brejk.

U četvrtom gemu trećeg seta Troicki je posle dugo vremena stvorio brejk lopte, i to tri uzastopne. Nije ih realizovao, pošto je tri puta poslao lopticu u mrežu, ali je onda uzeo dva poena uzastopno i poveo sa 3:1. Činilo se da je ’momentum’, kako bi rekle kolege sa Zapada, na strani Troickog jer je preciznim servisima došao do 40:0. Međutim, Falja uspeva da se vrati, delom i greškama srpskog tenisera, i da napravi ribrejk.

Sve do kraja seta nije bilo šansi za brejk, a onda je Troicki u desetom gemu realizovao prvu set loptu – 6:4 i 2-1 u setovima.

Četvrti set bio je poput vožnje na toboganu – Viktor je poveo sa 2:0, ali je Falja vratio brejk. Usledio je novi nalet Troickog, koji je osvojio dva gema u nizu i imao brejk šansu za 5:1. Međutim, nije je iskoristio i Falja je izjednačio na 4:4.

Šri rezultatu 5:4 Viktor je igrajući i suviše pasivno propustio tri meč lopte, što je očajno uticalo na njega – od rezultata 5:5 Falja je osvojio osam poena u nizu i izjednačio na 2-2 u setovima.

U petom setu nije bilo prilika za brejk do devetog gema, kada je Kolumbijac stvorio dve vezane šanse. Međutim, Troicki se izvukao dobrim servisima, ali je pri rezultatu 5:5 Falja napravio brejk i potom došao do trijumfa iskoristivši prvu meč loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve