Nova vest
Tenis

Subota, 13.08.2011.

21:10

Fiš dobio Janka za finale

Treći reket Srbije Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u svoje prvo finale nekog Mastersa pošto je poražen u polufinalu Montreala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je posle manje od 80 minuta igre eliminisan od sjajnog Amerikanca Mardija Fiša sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4

Janko je već ostvario najvredniji rezultat u karijeri na turnirima Masters serije, a od ponedeljka će prvi put u karijeri i u Top 20. Fiš će u finalu igrati protiv boljeg iz duela prvog nosioca Novaka Đokovića i Francuza Žo-Vilfred Conge (02.00h TV B92).

Mardi Fiš počeo je veoma agresivno duel. Dobio je uvodni gem, a onda je uz nekoliko izlazaka na mrežu i dobrih voleja stigao do tri vezane brejk prilike. Iskoristio je drugu, a nakon toga je uz malo problema i potvrdio brejk za startnih 3:0.

Janko se u polufinalu 'upisao' u trećem gemu. Fiš je nastavio da napada svaku kraću lopticu, ali Tipsarević je ovoga puta ostao smiren. Iako u petom gemu nije imao brejk loptu, imao je Tipsarević nekoliko prilika na servis Fiša, ali Amerikanac je ostao smiren.

Do kraja seta Janko je imao još jednu priliku i to u devetom gemu. Stigao je do 0:30, ali ne i do brejk lopte, pa je prvi set pripao Amerikancu.

Kako je počeo prvi tako je Tipsarević počeo i drugi servis. Ništa mu nije polazilo od ruke, Fiš je sa druge strane igrao veoma dobro i brzo je stigao do vođstva od 2:0 uz brejk viška. Međutim, Tipsarević u Montrealu nije onaj stari Tipsarević koji bi se u takvoj situaciji predao.

Dobio je Janko svoja dva servis gema i uspeo je da vrati brejk i povede sa 3:2. Međutim, Fiš je lako zadržao korak, a onda ponovo iskoristio slabiju koncentraciju Tipsarevića, stigao do brejk lopte i ponovo poveo sa brejkom prednosti u drugom setu (4:3). Nervozni Janko u međuvremenu je razbio i reket.

Amerikanac je lako kapitalizovao stečenu prednost za 5:3, pa je Tipsarević morao da servira za opstanak u meču. Posle jednog fenomenalnog poena koji je podigao publiku na noge, Tipsa je iznudio dve greške svog rivala, druga je bio zicer volej na mreži, i smanjio na 5:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve