Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.08.2011.

10:08

Haseu titula u Kicbilu

Holanđanin Robin Hase osvojio je titulu u Kicbilu pošto je u finalu pobedio Alberta Montanjesa iz Španije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

53. teniser sveta je do titule u mestu poznatom po najprestižnijoj skijaškoj trci na svetu došao trijumfom sa 6:4, 4:6, 6:1.

Tom pobedom Hase je postao prvi holandski teniser koji je osvojio ATP titulu od Martina Verkerka 2004. godine.

Osećam se fantastično”, rekao je 24-godišnji Holanđanin, koji je u karijeri osvojio osam titula, ali na čelendžerima, “Nadao sam se da ću ove sezone dobiti šansu da osvojim svoju prvu veliku titulu i presrećan sam što se to desilo baš ovde. Igrao sam dobro cele nedelje i bio sam i taktički i mentalno veoma jak”.

Hase je do titule ostvario velike pobede pošto je prvo izbacio drugog nosioca Felisijana Lopesa, a potom i Andreasa Sepija. S druge strane, Montanjes, koji je u polufinalu bio bolji od Huana Ignasija Čele, pobedio je poslednjih pet finala u kojima je igrao na šljaci, ali u trećem setu protiv nije imao rešenja za odličnu igru Hasea.

Posle neizvesne borbe u prva dva seta, Holanđanin je na startu trećeg vrlo brzo poveo sa 5:0, pre nego što je Montanjes osvojio gem, da bi potom odservirao za meč i ujedno titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve