Nova vest
Tenis

Utorak, 02.08.2011.

20:47

Šarapova opet na vrhu Forbs liste

Ruska teniserka Marija Šarapova sedum godinu zaredom nalazi se na vrhu liste najplaćenijih sportistkinja koje objavljuje Forbs.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uprkos tome što od 2008. godine nije osvojila nijedan Gren slem, ali je igrala u finalu Vimbldona, prošlog meseca, Šarapova je u poslednjih godinu dana zaradila oko 25 miliona dolara.

Ta suma, u koju su uključeni i sponzorski ugovori, dvostruko je veća od one koju je zaradila trenutno najbolja teniserka sveta Karolina Voznijacki. Na trećem mestu nalazi se zvezda Indy car serije Denika Patrik, sa zaradom od 12 miliona, a iza nje se nalaze još tri teniserke Venus Vilijams, Kim Klajsters i Serena Vilijams.

Zanimljivo je da je od prvih deset sportiskinja po zaradi čak sedam teniserki, a među njima je i naša Ana Ivanović, na devetom mestu, sa zaradom od šest miliona dolara. Uz nju i već pomenute sportistkinje među deset najplaćenijih su i olimpijska šampionka u umetničkom klizanju Kim Ju Na, kineska teniserka Li Na i američka golferka Pola Krimer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve