Đoković: Jednostavno, nisam bio ja

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je u njegovoj igri malo šta funkcionisalo u porazu od Keija Nišikorija u polufinalu US opena.

Izvor: SO

Subota, 06.09.2014.

22:31

Default images

“Šta da kažem? Ne računajući drugi set, moja igra nije bila ni blizu nivoa koji želim. Mnogo neiznuđenih grešaka, mnogo kratkih loptica. Jednostavno nisam bio ja. Nisam imao ravnotežu, pravio sam previše grešaka, a on je koristio plitke loptice i nije grešio. Moji udarci jednostavno nisu bili tu“, kaže Novak, koji je propustio priliku da petu godinu u nizu igra u finalu US opena.

Prvi nosilac opravdanje za poraz nije želeo da traži u teškim uslovima za igru, pošto je bilo vruće i vlažno.

“Bilo je isto za obojicu. Istina, nije bilo lako igrati po tim uslovima, ali on je i proveo više sati na terenu, tako da to ne može da bude izgovor“.

Đoković je istakao da je Nišikori mnogo napredovao u poslednje vreme.

“Igrao je izvanredno, svaka mu čast, bio je bolji teniser. Bekhend mu je vrlo stabilan, veoma je agresivan njime, a mislim da ranije nije ovako dobro koristio forhend. Uz to je i brz, vraća mnogo loptica, mislim da je svestran igrač“.

Na pitanje kako bi ocenio dosadašnji tok sezone, Đoković je odgovorio:

“Još nije gotova. Osećam da sam mogao ovde da odem korak dalje, ali bio sam razočaravajući danas. Tako je kako je, to je sport, pokušaću da završim godinu najbolje što mogu, što je moguće bliže uspesima iz prošle sezone“.

Novak kaže da mu to što njegova supruga Jelena čeka bebu nije otežalo pripreme.

“Naravno da sam u kontaktu sa suprugom i da sam deo njene trudnoće, to je normalno. Ali ništa nije drugačije u mojoj pripremi za mečeve i za turnir. Bio sam posvećen, sve je bilo podređeno US openu. Pokušao sam da dam sve od sebe i to sam i učinio, ali moj maksimum danas nije bio kakav bih želeo“, zaključio je Đoković.

Čitajte i blog našeg Nikole Olića iz Njujorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: