Đoković: Igrao sam mudro

Novak Đoković rekao je da je zadovoljan dosadašnjim partijama na US Openu i dodao da mu se vratila oštrina koja mu je nedostajala na prethodnim turnirima.

Izvor: MN

Četvrtak, 28.08.2014.

23:53

Default images

Prvi teniser sveta se plasirao u treće kolo pošto je bio bolji od Francuza Pola Anrija Matjea sa 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:0.

"Igrao sam mudro, menjao sam ritam, pokušavao sam da mu ne dam dve iste lopte, pošto voli kada mu neko igra ravno sve vreme."

"Gledao sam da ga pomeram iz jednog ugla u drugi jer se ne kreće možda kao pre tri, četiri godine, ali ima dosta iskustva i nisam želeo da mu dopustim da se vrati u meč", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

"Zadovoljan sam pruženim", dodao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je rano ispadao na turnirima masters serije u Torontu i Sinsinatiju, ali veruje da će u Njujorku biti drugačije.

"Dosta stvari je nedostajalo u Torontu i Sinsinatiju, želeo sam da postignem bolje rezultate, ali očigledno nisam bio spreman, najviše psihički za takmičenje na tom visokom novou...", rekao je Đoković.
Beta/AP Photo
"Oštrina se vratila sada. Želim da pružim svoje najbolje partije, da doguram što dalje. Neke od najboljih parija u karijeri sam pružao na ovom terenu. Odgovaraju mi uslovi, odigrao sam dva odlična meča i nastaviću tako", dodao je on.

Prvi teniser sveta će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Sema Kverija, koji je pobedio Španca Giljerma Garsiju Lopesa sa 3:0.

Đoković je do sada osam puta igrao sa Kverijem i zabeležio sedam pobeda.

"Biće motivisan da me pobedi. Njemu mnogo toga zavisi od servisa, ako ga služi onda je agresivan i dobar, a ako ga ne služi onda polako gubi samopouzdanje i postaje ranjiv", rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: