Dobila Cibuklovu, ali neće novac

Mlada američka teniserka Ketrin Belis napravila je senzaciju eliminacijom Dominike Cibulkove sa US Opena, ali i svojom odlukom.

Izvor: JT

Sreda, 27.08.2014.

10:17

Default images

Belisova ima samo 15 godina i plasmanom u drugo kolo sleduje joj 60.420 dolara, međutim, ona je odlučila da to odbije jer želi da zadrži status amatera.

15-godišnja teniserka se školuje kod kuće, ali ima ambicije da ide na koledž, što bi ta novčana nagrada mogla da ugrozi.

Mislim da ću definitivno ostati amater za sada, da bih imala otvorene opcije za koledž, u slučaju povrede ili da se nešto desi. Ali, volela bih da budem profesionalac jednog dana. Zaista ne razmišljam o novčanoj nagradi. Fokusiram se samo na tenis, ne razmišljam o nečemu šta može da se desi posle meča, posebno ne šta on može da donosi“, istakla je Belisova.

Amerikanka je protiv Cibulkove slavila sa 6:1, 4:6, 6:4, a posle tog duela bila je iznenađena rezultatom jednako kao i drugi.

Ušla sam u meč misleći da će to biti dobro iskustvo, ali nisam ni pomišljala da bih mogla da pobedim. Ne mogu rečima da opišem kako se osećam. Možda ću kada prespavam to uspeti“, naglasila je Belisova koja se u drugoj rundi sastaje sa sunarodnicom Zarinom Dijas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: