Srbi na USO: Tri pobede i poraz

Drugog dana takmičenja na poslednjem Gren slemu sezone US Openu na terenu se našlo četvoro srpskih predstavnika – troje u singlu i dubl.

Izvor:

Sreda, 27.08.2014.

05:46

Default images

Ana Ivanović i Aleksandra Krunić bile su uspešne u svojim mečevima, kao i Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom, dok je Filip Krajinović jedini poražen.

Ana se prva našla na terenu i lako došla do pobede nad Amerikankom Alison Riske 6:3, 6:0, posle nešto vise od sat vremena igre, dok je Krunićeva takođe bila sigurna, pošto je savladala Katažinu Piter u dva seta – 6:4, 6:1.

S druge strane, Filip Krajinović je dobro otvorio meč protiv domaćeg tenisera Tomasa Smičeka, osvojivši prvi set, ali se u nastavku meča opustio i stao3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 7:6).

Dvadesetjednogodišnja Krunićeva stigla je do svoje prve pobede na Gren Slem turnirima, dok je Ana kao presudan faktor pobede istakla je pritisak na servis rivalke.

"Bio je ovo težak meč prvog kola. Imali smo jedan takav i u Oklendu. Znala sam šta me očekuje. Bila je odlična prošle sedmice, trudila sam se da počnem oštro i izvršim pritisak. Trebalo je vremena da se prilagodim. Veoma sam zadovoljna, posebno kako sam završila drugi set", rekla je Ivanovićeva.

Poslednji je na teren izašao Nenad Zimonjić u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, ali nisu imali previše posla protiv britanske kombinacije Kolin Fleming/Ros Hačins u dva seta – 6:4, 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: