Mediji veličaju i Novaka i Federera

Svetski mediji s poštovanjem govore o pobedi srpskog tenisera Novaka Đokovića na Vimbldonu, ali veličaju i Švajcarca Rodžera Federera.

Izvor: JT

Ponedeljak, 07.07.2014.

12:10

Default images

Tako “Njujork tajms” konstatuje da Federerova priča još nije završena.

Da je Federer pobedio, postao bi sa 33 godine, koliko puni sledećeg meseca, najstariji vimbldonski šampion Open ere. Da je to uradi, kada se vratio u život posle 5:2 za Novaka u četvrtom setu i meč lopte sa kojom se suočavao, pokazao bi od čega su stvorene legende”, kaže se u autorskom tekstu američkog dnevnika.

“Njujork tajms” dalje naglašava da je Đoković bio jači od Federerove simbolike brojeva.

Federer je rođen osmog dana osmog meseca 1981. godine i bio je u pohodu na svoj osmi trofej na Vimbldonu i 18. Gren slem titulu, ali je Đoković bio jači od sudbine”, kaže se u tekstu američkog dnevnika.

“Vašington post” konstatuje da ni 75 Federerovih vinera nije bilo dovoljno da “slomi Đokovića, koji je, u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, najbolje servirao i osvojio sedmi Gren slem trofej”.

Španski “El pais” je istakao da Đoković nije dozvolio Federeru da “završi svoj put u vremenu” i u naslovu kaže da je “Đoković teniser današnjice, ali je Federer za sva vremena”.

“Marka” ocenjuje da je druga titula na Vimbldonu Đokoviću “boca sa kiseonikom” u pohodu na ostvarenje ciljeva u nastavku karijere.

Zalečio je rane zbog poraza u finalu Rolan Garosa, ponovo je osvojio London posle tri godine, došao do svog sedmog gren slem trofeja i vratio se na mesto broj jedan”, zaključuje španski list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: