Novak u tri seta do drugog kola

Novak Đoković počeo je odbranu titule na Australijan openu sigurnom pobedom protiv Lukaša Lacka rezultatom 6:3, 7:6, 6:1.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.01.2014.

09:07

Default images

Trostruki uzastopni šampion u Melburnu bio je daleko od svog najboljeg izdanja, ali je i pored toga meč završio u tri seta što je najvažnije u početnoj fazi turnira.

Đokovića je najviše mučio njegov najbolji udarac ritern, napravio je dosta atipičnih grešaka, ali u najvažnijim trenucima je odigrao dovoljno dobro i ostvario je ipak rutinsku pobedu.

Bila je ovo 22. uzastopna pobeda Đokovića u Melburnu i 25. ukupno. U narednom kolu Đokovića očekuje duel sa još jednim vršnjakom Leonardom Majerom. Novak se nikada ranije nije sastajao sa nedelju dana starijim Argentincem koji je u prvom kolu lako u tri seta pobedio Alberta Montanjesa.

Australijan open počeo je odlično po srpske tenisere. Osim Đokovića, pobede na startu ostvarile su Ana Ivanović i Vesna Dolonc, a Ivanovićeva je nakon meča izjavila da nije previše zadovoljna kvalitetom svoje igre.

Tok meča:
Beta/AP
Novak je nešto slabije počeo duel, pa je već u prvom gemu morao da se izbori sa dve brejk lopte rivala. Uspeo je u tome i posle četiri minuta poveo je sa 1-0.

Srpski teniser se međutim brzo konsolidovao, pa je u četvrtom gemu iskoristivši prvu brejk šansu poveo sa 3:1. Poveo je Đoković u narednom gemu sa 4:1, ali Lacko je igrao rasterećeno i u sedmom gemu je vratio brejk i smanjio na 4:3.

Nuije dugo trajao dobar momenat Slovaka, pošto je Novak već u narednom gemu napravio novi brejk i nakon toga odserirao za 1-0 (6:3).

Daleko je bio srpski teniser od svog najboljeg izdanja, ali to se nije ni očekivalo na startu turnira. Slovak se dobro držao i u drugom setu, pa Đoković nije uspevao da napravi brejk. Do prve brejk šanse u drugom setu Đoković je stigao tek u 9. gemu, ali je nepravio nekoliko nekarakterističnih grešaka i Slovak je poveo sa 5:4.
Beta/AP
Ništa se nije promenilo ni u naredna tri gema. Novak je uspevao da dobije svoje servis gemove bez problema, ali pravio je dosta grešaka iz riterna, svog najboljeg udarca, pa je Lacko uspeo da se izbori za taj-brejk. U 13. gemu srpski teniser je ipak postavio stvari na svoje mesto i posle 87 minuta došao je na set od pobede (7:2 u taj-brejku).

U trećem setu nije bilo dileme. Đoković je odmah na startu poveo sa 3:0 uz jedan napravljeni brejk, nakon toga je u šestom gemu napravio još jedan i na kraju je as udarcem okončao prvi zvanični meč u 2014. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: