Vavrinka: Meč sa Novakom prekretnica

Švajcarac Stanislas Vavrinka izjavio je da jedva čeka početak Australijan Opena, kao i da se nada da može da se 'nadoveže' na rezultat koji je ostvario 2013.

Izvor:

Nedelja, 12.01.2014.

19:27

Default images

Popularni Sten je prošle godine stigao do četvetine finala, gde ga je tek posle 22 odigrana gema u petom setu porazio šampion – Novak Đoković.

Švajcarac nije klonuo duhom posle poraza, kako sam kaže, u najboljem i najvećem meču u svojoj karijeri, već je odigrao svoju najbolju sezonu na Turu.

Na US Openu ostavrio je svoj prvi plasman u Gren slem polufinale. Na putu do tog uspeha savladao je, između ostalih, Tomaša Berdiha i Endija Marija, pre nego što ga je ponovo, u još jednom trileru u pet setova, savladao Nole.

"Ma, to je bio neverovatan meč. Iako sam izgubio, mnogo sam 'dobio' posle tog meča. Zadovoljan sam načinom na koji sam odigrao taj meč, a posle toga samopouzdanje mi poraslo – što je ključ mojih uspeha u daljem toku sezone", iskren je Vavrinka.

Stanislas je sezonu završio među osam najboljih u godini, i automatski izborio plasman na završni Masters u Londonu. Na svom debiju u "O2 Areni" stigao je do polufinala.

"Iz dana u dan napredujem i to me čini srećnim. Prošlu sezonu završio sam u Top 8, smatram da sam sve bilži vodećim igračima i da mogu da ih pobedim – barem po jednom. Ako ne, barem da ostanem na tom nivou. Ne razmišljam o osvajanju Gren slema, suviše sam daleko od takvog uspeha. Trudim se da budem što bolji i da se ne zamaram s stvarima na koje ne mogu samo ja da utičem. Prošle sezone, pobedio sam dosta igrača iz prvih 10 i to je smer koga moram da se držim, ali i u kom želim da idem", zaključio je Švajcarac.

Vavrinka je 2014. otvorio trijumfom u Čenaju, dok je u domovini proglašen za ličnost godine.

Svoju ovogodišnju avanturu na "Ozi Openu" osmi igrač planete počinje u ponedeljak protiv Andreja Golubljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: