Đoković: Slemovi prioritet u 2014.

Novak Đoković okončao je 2013. godinu na drugom mestu ATP liste i sedam titula, a jedino je nezadovoljan rezultatima na Gren slemovima.

Izvor: AK

Utorak, 12.11.2013.

16:57

Default images

Đoković je ove godine osvojio Austrelijen open, a poražen je u finalima Vimbldona i US opena, te u polufinalu Rolan Garosa. Ipak, trijumf na završnom Mastersu najavio je sjajnu 2014.

"Veoma sam motivisan i inspirisan. Jedino čime nisam zadovoljan jesu porazi u tri velika meča na tri Gren slema. Tamo želim da pobeđujem, to je najveći prioretit za sledeću godinu". rekao je Đoković.

Novak je poražen od Nadala u epskom polufinalu Rolan Garosa, od Marija u finalu Vimbldona, a onda u finalu US opena ponovo od Španca koji mu je na kraju preoteo prvo mesto na ATP.

Poraz u Njujorku je posebno pogodio Đokovića, i motivisao ga da u finišu sezone zaigra verovatno najbolji tenis ove godine.

"Možda nisam igrao u tom finalu kao što je trebalo. U naša poslednja dva meča, u finalu Pekinga i ovde (London), radio sam sve veoma dobro. Osećao sam se komfornije na mrežu nego prošle sezone, to je sigurno", rekao je Đoković.
Beta/AP photo
Veliko rivalstvo Đokovića i Nadala je stiglo do 39 duela, a obeležili su ga periodi naizmenične dominacije oba tenisera. Prvo je Nadal imao niz od pet pobeda, potom Đoković od sedam. Španac trenutno ima pet pobeda više.

"Nije bilo situacije da jedan teniser ima niz od deset pobeda i bude veoma dominantan jer forma ide gore-dole. Jedan drugog guramo do krajnjeg limita. Jedan drugog činimo boljim igračem. Teramo jedan drugog da radimo jače, posebno kada igramo jedan protiv drugog. To je uvek veliki izazov", zaključio je Đoković.

Novak za razliku od svojih rivala nije završio sezonu, predstojećeg vikenda očekuje ga finale Dejvis kupa protiv Češke u Beogradu, gde će Đoković imati šansu da osvoji drugi salataru i na savršen način zaokružio ipak veoma dobru godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: