Da li je Nadal najbolji u istoriji?

Da li je Rafael Nadal najbolji teniser svih vremena? To je pitanje koje su mnogi postavili nakon trijumfa Španca u ponedeljak na US openu.

Izvor: AG

Utorak, 10.09.2013.

19:35

Default images

Nadalu je to 13. Gren slem titula u karijeri, što je više nego što je Rodžer Federer osvojio u tim godinama (27).

Ono što međutim odvaja Španca od Švajcarca koji ima 17 Gren slemova su trofeji na Olimpijskim igrama , odnosno u Dejvis kupu. Nadal ima zlato sa Igara u Pekingu i četiri titule u Dejvis kupu.

Federer nema ni jedno ni drugo. Zanimljivo je i viđenje Rafaelovog strica Tonija kada je u pitanju ova tema:

„Sada je Rafa veoma blizu da prestigne Rodžera kao najbolji svih vremena. Rafa je osvojio Olimpijske igre u singlu. Rodžer nije. Rafa je osvojio Dejvis kup četiri puta, a Rodžer nije nikada. Rodžer ima 17 Gren slemova, ali moramo da vidimo šta su parametri. Da li je 17 Gren slemova važnije od svega ostalog? Da li su trofeji na Gren slemovima važniji od Dejvis kupa? Da li su važniji od Olimpijskih igara? Olimpijske igre su veoma važne u ovom sportu. Rafa je takođe osvojio i 26 Mastersa, što je više od Rodžera. Rafa ima odličan skor u mečevima sa Rodžerom. Federer je još uvek najbolji, ali ne mnogo“, rekao je Toni Nadal nakon Rafinog trijumfa u finalu US opena.

Džon Mekinro i Mats Vilander smatraju da Nadal ne mora da osvoji 18 Gren slemova da bi bio najbolji u istoriji. Njihovo mišljenje je da bi još dva Gren slema bila dovoljna da se Nadalova karijera smatra uspešnijom od Federerove.

Šta mislite, da li je Nadal najbolji u istoriji ovog sporta?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: