Rafole: Gde ja stadoh ti produži

Rafael Nadal biće gotovo izvesno prvi teniser sveta na kraju 2013. godine, a do prve pozicije doći će najverovatnije 6. oktobra.

Izvor: AG

Utorak, 10.09.2013.

17:49

Default images

To znači da će Novak Đoković sustići najvećeg rivala po broju nedelja provedenih na prvom mestu liste najboljih tenisera sveta.

Đoković je u ponedeljak počeo 99. nedelju na čelu liste, a naredni turnir na kojem obojica nastupaju je u Pekingu 30. septembra.

Nadalu će biti potrebno da na tom turniru dogura najmanje do četvrtfinala i ukoliko to uradi od 6. oktobra će ponovo biti najbolji svetski teniser.

Nadal je u dosadašnjem delu karijere bio na poziciji broj jedan 102 nedelje, a upravo do te cifre će i Novak stići do 6. oktobra.

Nadal će zalihu na prvom mestu praviti do kraja Australijan opena početkom 2014. a od tog trenutka će početi Novakova potera za povratak teniskog prestola. U svakom slučaju, očigledno je da nas u narednim godinama očekuju nove stranice ovog možda i najvećeg rivalstva u istoriji tenisa.

Nama ostaje da poželimo da 2014. bude kao 2011. godina...

U ponedeljak je Nadal pobedio Đokovića u finalu US opena. a Novak je izjavio da je propustio šanse i da nije zaslužio da pobedi. Dvojica najboljih na svetu pružili su sjajan tenis, između ostalog i poen od 54 udarca, a analizu meča pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: