Nadal: Najemotivnija sezona

Rafael Nadal rekao je da mu je ova sezona verovatno najemotivnija u karijeri, kao i da mu mnogo znači pobeda nad Novakom Đokovićem u finalu US opena.

Izvor: AK

Utorak, 10.09.2013.

12:19

Default images

"Ova sezona mi je verovatno najemotivnija u karijeri. Mislim da sam uradio sve što treba da dodjem do finala. Igrati protiv jednog od najboljih igrača u istoriji, protiv Novaka, koji je broj jedan, i to na njegovoj verovatno omiljenoj podlozi - zato treba da budem skoro savršen na terenu. Mnogo mi znaci ovaj trofej. Fantastično je. Vrlo sam, vrlo srećan", rekao je Nadal.

Nadal je slavio sa 3:1, odigravši sjajan meč, a naročito u trećem setu.

"Bio je to zaista važan set. Počeo sam sporije, ali je Novak igrao fantastično. Kad je on na tom nivou, nisam siguran da iko može da ga zaustavi. Bilo je važno da imam samo brejk zaostatka, tako da sam se borio za svaku loptu i čekao svoju šansu... Kada je došla, bio sam 0:40 i odigrao sam as, i neverovatan forhend kasnije, tako da je to bio jedan od ključnih trenutaka meča, kao i, naravno, brejk posle toga", rekao je Nadal.

Ovo je Špancu bila 13. grend slem titula u karijeri, a pre ove sezone je imao sedam meseci pauze zbog povrede. On nije želeo da odgovori na
pitanje koliko je zbog toga veći čovek i zašto ga navijači toliko vole.

"Nisam prava osoba za to pitanje. Ja samo pokušavam da budem fer i da budem u dobrim odnosima sa svima. Pokušavam da budem prijatelj sa svima. To je sve. Mislim da sam na terenu pozitivan igrač. Dajem sve od sebe u svakom trenutku. Čak i kad stvari ne idu dobro, nisam tužan niti imam negativan stav na terenu. Van njega, pokušavam svima da izadjem u susret i ponašam se kao normalna osoba", rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: