Đoković: Nisam zaslužio da pobedim

Novak Đoković poražen je prvi put u 2013. godini, posle serije od 22 pobede bolji od njega u Indijan Velsu bio je Huan Martin del Potro.

Izvor: AK

Nedelja, 17.03.2013.

08:06

Default images

Srpski teniser je poražen u tri seta (4:6, 6:4, 6:4), ali nije bio previše razočaran porazom na Mastersu u Kaliforniji.

"U redu je, to se dešava u sportu. Jednostavno nisam uspeo ovaj put. Nisam zaslužio da pobedim danas", rekao je posle poraza prvi reket sveta.

Đoković je meč završio sa 35 vinera i 40 grešaka, a Del Potro je imao 25 direktnih poena i 34 neiznuđene greške.

"Kad god sam imao šansu, u drugom, trećem setu, ja sam ih propuštao neiznuđenim greškama. Loše sam se kretao, čestitam rivalu", rekao je Đoković.

Đoković tako nije uspeo da se četvrti put plasira u finale Indijan Velsa, gde je osvajao titule 2008. i 2011. godine.

"Del Potro je veliki borac, a meni je nedostajalo koncentracije. Zaslužio je pobedu jer je u važnim trenucima bio pribraniji i odigrao je prave udarce", rekao je prvi teniser sveta.

"S druge strane, ja sam napravio mnogo grešaka i u pojedinim trenucima bio sam pasivan na terenu. Nisam koristio bekhend udarce duž linija, kao što to inače radim, a to mi je jedan od najboljih udaraca. Danas nisam bio na terenu. U redu je, dešava se. To je sport i jednostavno, ovoga puta nisam uspeo", dodao je Đoković.

Argentinac Del Potro će u finalu Indijan Velsa igrati protiv Španca Rafaela Nadala. Španac je šampion iz 2007. i 2009, a u međusobnom skoru vodi 7-3. Pobedniku će pripasti milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: