Đoković "počistio" Ferera za finale

Novak Đoković lako se plasirao u finale AO i i maće priliku da četvrti put osvoji titulu na tom gren slemu. Naš teniser slavio je sa 6:2, 6:2 i 6:1.

Izvor: ÈŽ

Četvrtak, 24.01.2013.

09:38

Default images

Meč je trajao manje od 90 minuta, Novak nije izgubio svoj servis, bio je izutzetno agresivan, pogađao sve što je zamislio i nije dozvolio Špancu da igra na svoj način.

To je bio njihov 15. međusobni duel, Novak je ostvario 10. pobedu. Sve međusobne duele u 2012. godini, a bilo ih je tri, dobio je naš teniser.

Đoković će igrati sa boljim iz duela Federer - Mari. Novak će u finalu imati priliku da se i četvrti put okiti titulom najboljeg u Australiji.

Novak je savršeno servirao, bez ijedne dvostruke servis greške, osvojio je 91 odsto poena posle prvog servisa, 81 odsto poena na mreži i iskoristio svih sedam brejk prilika. Imao je 30 direktnih poena i samo 16 neiznuđenih grešaka. S druge strane Ferer je imao samo 11 direktnih poena, a čak 32 neiznuđene greške.

Analizu meča pročitajte ovde.

Tekstulani prenos meča:

Prvi je servirao David Ferer i poveo sa 1:0. Odmah zatim Novak je izgubio dva poena, ali je uzjednačio rezultat na 1:1. Do petog gema, obojica su osvajali svoje servise, a onda je Đoković "brejknuo" Ferera, a zatim i osvojio svoj servis gem i poveo sa 4:2.

Već u narednom gemu naš teniser agresivnom igrom dolazi do velikih 5:2. Posle 29 minuta igre Đoković je vodio sa 1:0 u setovima.

Ferer nije imao odgovr za sjajnu igru našeg tenisera koji je već posle pet gemova vodio sa 4:1. Do tada je napravio dva brejka, a u narednom gemu uzeo svoj servis i povećao prednost.

Đoković se sjajno kretao, jako udarao i Španac nije imao odgovor na to, pa je brzo bilo i 2:0 u setovima.

Svetski broj jedan nastavio je tamo gde je stao u prethodnom setu i odmah oduzeo servis protivniku. Tako je i nastavio sve do petgo gema, kada je Ferer konačno uspeo da dođe do prvog gema u trećem setu, za smanjenje rezultatata na 4:1.

U šestom gemu trećeg seta Novak je pokazao svu raznovrsnost svoje igre i lako je došao do prilike da već u narednom gemu dođe do novog finala AO.

Prvu meč loptu Novak je odmah je iskoristio i plasirao se u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: