Ana poražena od prve na svetu

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u osmini finala turnira u Madridu od prve teniserke sveta Viktorije Azarenko sa 2:0 (6:4, 6:4).

Izvor: MN

Sreda, 09.05.2012.

19:14

Default images

Ovo je bio njihov četvrti međusobni duel. Beloruskinjua je slavila samo na Rolan Garosu 2009, dok je Ivanovićeva bila bolja dva puta, na turnirima u Rimu i Sinsinatiju 2010. godine.

Azarenka će u četvrtfinalu igrati sa kineskinjom Na Li, koja bila bolja od Nemice Angelike Kerber.

U prva tri gema nije bilo previše uzbuđenja. Obe teniserke su osvajale gemove na svoj servis, a prva je do brejka došla srpska teniserka. Azarenka je povela 40:15, Ana je izjednačila, zatim došla do brejk lopte, odmah je iskoristila i povela sa 3:1. Do 4:1 Ivanovićeva došla je uz dobar servis i bez izgubljenog poena.

Njenu mini seriju od tri uzastopna dobijena gema prekinula je Beloruskinja i smanjila na 4:2. U nastavku je i Azarenka osvojila svoj prvi brejk. Povela je sa 40:15, ali je do 4:3 stigla nakon što je iskoristila drugu brejk loptu. Osvojila je i naredni gem i tako izjednačila na 4:4, a zatim došla do brejka i preokrenula rezultat. Nakon 35 minuta igre, prva teniserka sveta došla je do set lopte koju je iskoristila i povela sa 1:0.
Azarenka je nastavila sa dobrom igrom i na startu drugog seta. Iskoristila je svoju drugu brejk šansu, povela, a u narednom gemu udvostručila prednost. Nakon sedam uzastopnih izgubljenih gemova, Ana je konačno osvojila gem. U narednom je došla do brejk lopte koju nije iskoristila, Beloruskinja je to kaznila, osvojila naredna dva gema i povela 4:1.

Ana je posle najdužeg gema u dosadašnjem toku seta oduzela servis protivnici, smanjila na 4:2, zatim osvojila i naredni gem i vratila se u set. Azarenka je povisila na 5:3, pa je Ivanovićeva servirala za ostanak u meču i osvojila deveti gem. Ana je spasila tri meč lopte, imala isto toliko šansi za brejk koje nije iskoristila, a Azarenka je do trijumfa stigla nakon sat i 25 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: