Šarapova prva finalistkinja

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u finale turnira u Majamiju, pošto je pobedila Karolinu Voznijacki sa 4:6, 6:2, 6:4.

Izvor: SO ÈŽ

Četvrtak, 29.03.2012.

20:18

Default images

Meč je trajao dva i po sata, a Šarapovu nije pokolebao ni izgubljeni prvi set u kojem je vodila 4:0. I u odlučujućem setu Voznijacki je od 5:2 došla do 5:4, ali za novi preokret nije imala snage. Ruskinja će se za 25. titulu u karijeri boriti sa boljom iz meča Poljakinje Agnješke Radvanjske i Marion Bartoli iz Francuske.

Odmah na početku drugog seta Šarapova je oduzela servis Dankinji, a onda uspela da osigura "brejk" za 2:0. Dve "brejk" prilike imala je i u narednom gemu i supela da iskoristi drugu za velikih 3:0. Odmah u narednom Marija povećava na 4:0.

Tek u petom gemu Voznijacki dolazi do prvog servis gema, u kom je, takođe, bilo izjednačeno. I naredni servis gem Šarapova dobija, pa je u sedmom gemu Voznijacki servirala za ostanak u setu. Šarapova je imala set loptu, ali se Dankinja odbranila, ali nije ništa mogla da uradi na servis Šarapove, koja je lagano dobila drugi set sa 6:2.

Na početku odlučujućeg seta Šarapova je propustila tri šanse za brejk, u petom gemu propustila je još jednu, ali je sledeću realizovala sjajnom forhend paralelom i povela je sa 3:2.

Ruskinji je to dalo dodatno samopouzdanje, napravila je još jedan brejk i povela je sa 5:2. Međutim, Dankinja je i u prvom setu pokazala da se nikada ne predaje i uspela je da vrati jedan brejk i da smanji na 5:4.

Ipak, Šarapova nije dozvolila novi preokret i realizovala je drugu meč loptu zahvaljujući odličnom servisu. Na meč lopti je Šarapova imala drugi servis, linijski sudija viknuo je 'aut', ali je Kader Nouni ispravio odluku. Dankinja se bunila, ali ponovljeni snimak pokazao je da je bio u pravu.

Novu šansu Ruskinja je iskoristila i na opisani način je došla do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: