Dodig izbacio Nadala!

Hrvatski teniser Ivan Dodig priredio je najveće iznenađenje sezone pobedivši Rafaela Nadala u drugom kolu Mastersa u Montrealu sa 1:6, 7:6(5), 7:6(5).

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2011.

04:57

Default images

Dodig će u trećem kolu igrati protiv Janka Tipsarevića koji je u još neverovatnijem meču pobedio Fernanda Verdaska sa 2:1.

Nadal je u prvom setu potpuno razbio Dodiga, delovao je sigurno kao i uvek i lako je došao do vođstva od 1:0. Hrvatski teniser ipak nije odustajao, prosto je leteo po terenu i na kraju je potpuno zasluženo došao do preokreta i pobede.

U taj-brejku trećeg seta Dodig je na 5:5 odservirao as, a zatim je dobio meč fantastičnom bekhend dijagonalom.

Nakon što je lako dobio prvi set sa 6:1 Nadal je napravio rani brejk u drugom i sve je išlo po planu. Dodig je vratio brejk, izjednačio je na 3:3, a onda je u taj brejku odigrao odlično i izjednačio je u setovima.

Rafa je ponovo podigao nivo igre, poveo je sa 3:0, imao je kasnije i 5:3, ali Dodig je svaki put vraćao brejk. Momak iz Međugorja izborio se za taj brejk u kojem je odigrao hrabro i nagrađen je za to najvećom pobedom u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: