Kovacevic: SPO nece prisustvovati Konvenciji SZP-a

Izvor: B92

Utorak, 14.09.1999.

23:56

Default images
Portparol SPO Ivan Kovacevic potvrdio je danas da ta stranka nece prisustvovati Konvenciji Saveza za promene u Novom Sadu, niti mitingu koji je za 21. septembar taj Savez zakazao u Beogradu: “To nije put kojim se rusi Milosevic vec je to nacin njegovog jacanja. Taj miting i ta konvencija je nastavak onoga sto je Koordinator saveza za promene Vladan Batic nazvao amortizovanjem narodnog nezadovoljstva, trazeci od Slobodana Milosevica za to zahvalnicu.”

“Stav SPO-a je, da su izbori mesto za iskazivanje raspolozenja naroda”, rekao je Kovacevic i dodao njegova stranka nece zabranjivati svojim clanovima da ucestvuju u protestima Saveza za promene. “Nije nas nacin da bilo sta zabranjujemo, nasi clanovi su slobodni gradjani i oni znaju sta im je ciniti , ili ne ciniti”, istakao je portparol SPO.

On se takodje zalozio za obustavljanje krivicnog postupka protiv Zarka Jokanovica zbog krivicnog dela sirenja laznih vesti. "Tim postupkom se prakticno zabranjuje rad politickih stranaka", ocenio je Kovacevic i dodao da bi predsednik Srbije Milan Milutinovic “javnim pojavljivanjem i vrsenjem svoje funkcije bolje demantovao tu pricu, nego preko suda”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: