Ponedeljak, 01.09.2014.

18:59

Đoković u tri seta do četvrtfinala

Prvi nosilac Novak Đoković savladao je Filipa Kolšrajbera iz Nemačke sa 6:1, 7:5, 6:4 u osmini finala US opena.

Izvor: SO

Ðokoviæ u tri seta do èetvrtfinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

rex

pre 9 godina

Taj Novak je čaroban. Užitak je gledati njegovu igru, možda nije kao iz 2011. ali prvi set je bio blizu. Slažem se sa nekim komentarima (samo ga budala može mrziti, federer po noći a novak po suncu) ali mislim da trenutno nema konkurenciju, ok dobio ga je Tsonga i Robredo, ali tu sada, s ovom igrom, nitko. Možda za sad nema najviše GS-a ali sigurno je po lijepoti igre i dominaciji u prva 3 igrača svih vremena, ja mislim i US i AUS padaju, a 2015 i roland garros. Svaka ti čast majstore. pozdrav iz ZG

znanje-imanje

pre 9 godina

@dominus @Predo
Jeste sparina bila danas teža nego vrućina, Novak ružičast ko prase u sauni. Ipak postoje tablice napora spram vrućine i 100% je velika prednost igrati manje po danu. A iako je podloga brža zbog smora ipak dnevni mečevi duže traju. Suma: u finale "noćni" igrač uđe i odmorniji i manje izakan - automatski fizički favorit!
Nema sumnje da je 12 od 12 uzastopnih SF dirigovanja Novak-Rodžer na ne-RG Slamovima zaštitilo Nadala i uz njegovu dominaciju na šljaci kreiralo "Fedal" rivalry a gurnulo Novaka u ulogu trećeg točka. Tek kada je to probio to je i prestalo! Nakon 2011 idu nove gluposti, prvo 25sekundi pravilo koje uništava kvalitet igre a onda i čitav okean nebuloza sa otežalim ili direktno vrljavim lopticama. Postalo mi je očito da se jako dobro može štimovati lopticom i kombinacijom loptice i podloge spram bio-strukture i stila igrača.
Treba izbegavati glupost srbizma "svi su protiv nas": primer je Ivanović koja redovno ima povoljan žreb; ali ništa manje ni glupost "to je fini svet, neće oni". Imali ili ne nešto protiv nas sigurno vole pare i suptilne direktive monopolista u obliku lažne Nike-Adidas "konkurencije". Ne očekujem drastično, mada totalno različita satnica a tek i eventualna promena vrste loptica tokom meča to svakako jesu. Ali svako ko se razume zna da i mala promena parametra u repetitivnim situacijama "goes long way".
Nažalost ode prelako Tsonga, igrajući i on u crnom po suncu?! Mari će biti možda najteži protivnik na celom USO.

Djordje NS

pre 9 godina

Neverovatno kako Noleta neće žreb... Pa, od prvog kola pa na ovamo sve poznati teniseri, doduše neki u boljoj formi neki u lošijoj a u sledećem kolu Andi. Dok Federerovi protivnici su i dalje smešni i tek po neki poznat teniser a evo nas u četvrtfinalu...

Teodosije

pre 9 godina

"Pogledajte i Genie za oko pola sata,igra sa Makarovom.Jedina teniserka koja je igrala u svim polufinalima GS ove godine!We are the Army, the Genie Army, and we are mental, and we are mad, we are loyalist of all supporters, the world has ever had! Genie do pobede!
(Genie Army, 01. septembar 2014 20:03)"
jok bre, prsla!

Goki56

pre 9 godina

Kao sto sam i ocekivao Novak je pobedio. Sve cestitke Novaku za dobru igru. Isto tako sve cestitke Makarovoj sto pocisti sa terena u dva seta onu nadobudnu kanadjanku (Genie). Puno joj hvala sto nam ukloni onog dosadnog "mad supporter" - Genie Army. Decku definitivno treba pomoc specijaliste.

HVALA TI PUNO EKATARINA!!!

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby doveli smo Finskog reprezentativca iz Celtica na pozajmicu od godinu dana sa mogucim nastavkom saradnje ako zadovolji uz Aggera i Elmandera do titule Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Bagzi

pre 9 godina

moze li neko objasnjenje u vezi ovog 'Genie Army' smaraca, to je verovatno sestra od Brondbyja...ili tako nesto.
(Spale, 1. septembar 2014 21:27)
Nemo' se brukas! Kaze se Brendbi :))))
P.S. Slazem se sa konstatacijom.

dominus

pre 9 godina

(znanje-imanje, 1. septembar 2014 21:02)

Danas napisah jedan komentar gde rekoh da mi je ovogodisnji USO dosta sumnjiv,i to sumnjiv u smislu da ga Novak mozda nece osvojiti,nego upravo Federer.Ne zbog takmicarske forme,nego tih mogucih namestanja od strane onih koji vode glavnu rec.Ti obicno dobre analize iznosis,dosta strucne,da tako kazem i primecujes neke stvari koje vecina ne shvata i ne razume.Ako je ovde sve do Novaka,8.GS je njegov,ali da li je sve do njega...Kakvo je tvoje misljenje,ako mozes da mi odgovoris.

srbin

pre 9 godina

Srbin koji ne voli Noleta, i u ovoj eri njegove vladavine, u eri kada nije zapamćen ovoliki uspeh nijednog našeg tenisera ikada pre Noleta, veliča Rafu ili Federera, po meni najpre nije čovek, pa onda ni Srbin.

Mats Vilander

pre 9 godina

Dobro je vise sa tim Novakom,dosadiste.ROGER FEDERER kratko i jasno. a ne Nole koji psuje cepa majice itd.
(aleksandar, 1. septembar 2014 21:51)

Veoma cenim Vase komentare,da li biste dali intervju za moju emisiju?

Moler

pre 9 godina

Strasna vrucina i vlaga. Bilo je tesko sedeti na tribinama a kamo li igrati. Novak je krizirao sredinom treceg seta, pomalo je i teturao, mada je to cini mi se vise bio njegov nacin da se izbori s krizom.
nadam se da ostale meceve igra po normalnijem vremenu.

znanje-imanje

pre 9 godina

Kolšrajber zaista ume da bude opasan sa raznovrsnom i aritmičnom, oportunističkom igrom. Ali počeo je nervozno, čini se zbog sebi nametnutog očekivanja. Čudno i - neiskusno?! - za tako iskusnog igrača.
Nemac nastavlja 2. set takođe loše, Novak ima 2 brejk lopte, i na 2. servis, meč bi bio brzo gotov ali... u sportu ima svašta da se vidi, i vidljivo i nevidljivo! Nakon 6:1 prvog seta promenili su loptice, em su teže za kontrolu em su drugačije. Nivo tenisa je opao DRASTIČNO, naročito Novakovog returna: ne ono kad dođu prve krize, meč osciluje itd. nego je baš opao. Počinje lopatanje i ono najgore - svaki gem je blizu brejka a ne brejkne ga! Neminovno je, kao u fudbalu, da je onda bila set lopta za nemca!
-
Efekat Bekera je vidljiv u boljem slajsu. I voleji bolji ali i dalje lakše spašava koska-voleje nego što realizuje pravolinijske.
-
Kada su Novak i Rodžer odigrali prvo finale svih 6 mečeva Novak je igrao po vrućini a svih 6 Rodžer uveče. Upravo to je odlučilo one milimetre kada Novak nije koristio set lopte u 1. i 2. setu USO 2007. I pao je švajcarac na beton posle pobede jer je znao ono što ni mi nismo... Sada je prošlo 7 godina, Novak je br. 1 i - opet igra po danu a Rodžer uveče! Značaj takvih stvari vidi se npr. u teškoj krizi Novaka u 3. setu!
Mari-Tsonga - nek bude 5 setova.
A Ana i Jelena su propustile veoma dobar žreb koji se još povoljnije odvio za njih; velika šteta. Ana još i početnička greška - nikako, ali nikako se ne igra u crnoj odeći po suncu.

Dylan Dog

pre 9 godina

Čestitke Novaku na vrednoj pobedi.
Novak lagano podiže nivo svoje igre i sve se bolje kreće i namešta na loptu. Unapred se znalo da je Kolšrajber neugodan protivnik i da neće protiv njega biti lako. Prelomni trenutak je bio 1. gem 2. seta i propuštene brejk lopte, ali je Novak uz muku uspeo da izvuče set. A zatim je imao i fizičku krizu u 3. setu pri 3-1 i 3-2. Srećom, i Nemac je trpeo zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova, tako da je sa nekoliko neiznuđenih grešaka Novak otišao na 4-2 i meč rešio u svoju korist u važna 3seta.

Kolšrajber je zanimljiv teniser, koji kada igra na svom visokom nivou može svima da pravi probleme. Ima vrlo brz prolaz kroz loptu sa obe strane, kvalitetno varira po vrsti i količini rotacije, servis mu je vrlo neugodan: oštar slajs po kratkoj dijagonali servis polja (koji je Novaku pravio probleme u 2. setu), a umesto drugog servisa rizikovao je i servirao pojačan drugi (pravo je čudo te nije napravio više duplih grešaka). Generalno, trudio se da odigra vrlo agresivno i čvrsto, ali je platio cenu preigravanja, jer teniseri njegovog ranga teško mogu da odigraju ceo meč u tom ritmu na tako visokom nivou protiv tenisera iz top 10.

Utisak večeri: komentator Eurosporta na srpskom jeziku., koji, ne zamerite na iskrenosti, vrlo malo poznaje tenis. Osim što nema osećaj za samu igru, nema ni osećaj kada treba da ćuti, a kada priča. Prevode sa engleskog neću komentarisati.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u četvrtfinalu USO!
Uzdravlje!

Sasa

pre 9 godina

Hvala batice, idem u grad na vreme, ma naš car svakom izađe u susret, gromada je to, pozdrav ljudi, vraćam se do Krunićeve, živeli...

Her Zivota

pre 9 godina

Bravo bravo bravo Djo1e !!!!
Sta je bre ovo, covek udje u 1/4 finale GS turnira i samo nekih 35 komentara, isti igrac izgubi u 3R Mastersa 20 dana ranije i ovde se nakupi 400+ onih koji nesto smatraju i misle !!
Inace ubedjen sam da je sledeci mec kljuc u borbi za titulu, u slucaju da to prodje 8 GS je tu !!! Idemo Dzo1eeee........

Predo

pre 9 godina

Dobar meč uz Đokovićev pad energije u drugom i trećem setu, uzrokovanu ne vrućinom, nego sparinom. Ne mora značiti da će takvih problema imati u sledećem meču. Ponekad prosto bude takav dan.
@ znanje-imanje
Odlično zapažanje u vezi dnevnih mečeva, ali znam da Novak voli u ranoj fazi da igra dnevne mečeve i da voli da igra prije protivnika u sledećem kolu. Sada gleda Congu i Mareja kako se znoje. 2007. je NOvak odigrao jedan od svojih prvih mečeva pod reflektorima i to na centralnom terenu. Sada mu ne treba nikakva prilagodba nakon toliko odigranih mečeva, kao što Rafi ne treba prilagodba na šljaku. Ona mu teče venama umesto krvi.

monarhista

pre 9 godina

Au sto se obrukah u prognozi juce kad je kolsrajber rekao niko ne zna sta ce biti....ja sam se isprsio i rekao ja znam... s prognozom 6:1 6:3 i 6:2 za Noleta...kakav sramni promasaj:-)))
Idemo Nole po 8i GS valjda ce tad moj kolega prognozer Vilander da malaksa:-)))

Mats Vilander

pre 9 godina

Napokon neko shvatio salu!
Ja sam oduvek mislio da je Novak najbolji,samo sam namerno tvrdio da nije dovoljno talentovan,da bih izvukao najbolje od njega!
Kao sto vidite,uspeo sam!

MomaSRB

pre 9 godina

Kolsrajber je bolji igrac na terenu iako je 0:5!Pogledajte samo taj neverovatan jednorucni bekhend,skoro kao Rodzerov! (Mats Vilander, 01. septembar 2014 19:21)

Jeste...potpuno si u pravu...zato je i rezultat takav kakav jeste...3:0!

kosmajac

pre 9 godina

svaka cast novaku , napolju je pakao, vlaga je tolika da kada sam istrcao dnevnu rutu od 7.5 milja cedio sam majcu kao iz bazena da sam izasao , jedva se dise. konstantno se novak stavlja po suncu 3 od 4 meca. federer non stop nocu, dokle vise. sto se tice zreba to je smesno novaka cekaju dva paklena meca vavrinka i conga ili mari . mada mi se cini da nole osvaja ima resenosti danas se to videlo. neka danas odigraju barem 4 seta bilo bi lepo i 5 po ovoj vrucini pa ko god da mu dodje da dodje iscenjen. sutra jos toplije , srecom u sredu manja vlaga i za koji stepen povoljnije. koliko je nole resen da uzme gs videlo se danas po ovom paklu. ne vredi federeru sva namestanja i vestacki osmesi posle meca puca u finalu

Jedan je No1e

pre 9 godina

Pregrst No1etovih vanserijskih poteza koji ostavljaju bez daha, a bivaju propraceni mlakim ili nikakvim aplauzom uzasne americke publike. Kako bi legla osma titula. Ideeeeeeeeeemo!!!

v

pre 9 godina

Svaka cast, ogromna mentalna snaga pokazana u drugom setu. Spasena jedna set i jedna brejk lopta. Treci bi trebalo da prodje lakse. Idemoooo. Mada moram da priznam danas vise iscekujem Krunickin mec. ;)

SRBIJA Ceka 8 GS

pre 9 godina

au! bice treci set,sta se ovde desava,od kad Nole igra tri seta,promasio sam jedan gem izgleda, idemo NOLE,GS a tri seta, sramota.

Jota

pre 9 godina

Da li mi se cini da Novak nije najbolje fizicki spreman.
Ucinilo mi se da se dobro zadihao par puta.

Mozda gresim, ali vazan je rezultat, 2-0 i nije dugo na terenu.

Idemo Novace do 1/4 finala i dalje.

aaaaa

pre 9 godina

ne shvatam ovu zadihanost novaka posle samo sat vremena efektivne igre kao da umire, umesto da jede protivnike snagom sa svojih 27 godina on pati, ne razumem cemu samo ovi silni kondicioni treneri u lozi!!!?

Mare,NS

pre 9 godina

Rolan Garos dvehiljadeseste-sedme(nisam siguran)?
Protivnik Melcer.Rezultat 2:0 u setovima + 2:0 u gemovima u trecem,za Novaka!
Sta se tada desi,ni sada mi nije jasno,da Novak izgubi?Nocna mora...
Samo napred,ali pazi....svapski je to mentalitet!
Ozbiljno do zadnjeg poena!

Genie Army

pre 9 godina

Pogledajte i Genie za oko pola sata,igra sa Makarovom.Jedina teniserka koja je igrala u svim polufinalima GS ove godine!We are the Army, the Genie Army, and we are mental, and we are mad, we are loyalist of all supporters, the world has ever had! Genie do pobede!

Petar

pre 9 godina

Jel zna neko da mi kaze sta je ovo sto nose na uvetu ljudi na tribinama? Dosta ih to ima a izgleda mi kao neka sluska. Vidjao sam to stalno al ne znam sta je

peđa Lu

pre 9 godina

bravo majstore...
nikada ga nisam čuo da je nekom pretio, obećavao nemoguće, niti je potcenjivao protivnika...
ide korak po korak...
dominacija...!!!!!

Jedan je No1e

pre 9 godina

Pregrst No1etovih vanserijskih poteza koji ostavljaju bez daha, a bivaju propraceni mlakim ili nikakvim aplauzom uzasne americke publike. Kako bi legla osma titula. Ideeeeeeeeeemo!!!

peđa Lu

pre 9 godina

bravo majstore...
nikada ga nisam čuo da je nekom pretio, obećavao nemoguće, niti je potcenjivao protivnika...
ide korak po korak...
dominacija...!!!!!

Dylan Dog

pre 9 godina

Čestitke Novaku na vrednoj pobedi.
Novak lagano podiže nivo svoje igre i sve se bolje kreće i namešta na loptu. Unapred se znalo da je Kolšrajber neugodan protivnik i da neće protiv njega biti lako. Prelomni trenutak je bio 1. gem 2. seta i propuštene brejk lopte, ali je Novak uz muku uspeo da izvuče set. A zatim je imao i fizičku krizu u 3. setu pri 3-1 i 3-2. Srećom, i Nemac je trpeo zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova, tako da je sa nekoliko neiznuđenih grešaka Novak otišao na 4-2 i meč rešio u svoju korist u važna 3seta.

Kolšrajber je zanimljiv teniser, koji kada igra na svom visokom nivou može svima da pravi probleme. Ima vrlo brz prolaz kroz loptu sa obe strane, kvalitetno varira po vrsti i količini rotacije, servis mu je vrlo neugodan: oštar slajs po kratkoj dijagonali servis polja (koji je Novaku pravio probleme u 2. setu), a umesto drugog servisa rizikovao je i servirao pojačan drugi (pravo je čudo te nije napravio više duplih grešaka). Generalno, trudio se da odigra vrlo agresivno i čvrsto, ali je platio cenu preigravanja, jer teniseri njegovog ranga teško mogu da odigraju ceo meč u tom ritmu na tako visokom nivou protiv tenisera iz top 10.

Utisak večeri: komentator Eurosporta na srpskom jeziku., koji, ne zamerite na iskrenosti, vrlo malo poznaje tenis. Osim što nema osećaj za samu igru, nema ni osećaj kada treba da ćuti, a kada priča. Prevode sa engleskog neću komentarisati.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u četvrtfinalu USO!
Uzdravlje!

srbin

pre 9 godina

Srbin koji ne voli Noleta, i u ovoj eri njegove vladavine, u eri kada nije zapamćen ovoliki uspeh nijednog našeg tenisera ikada pre Noleta, veliča Rafu ili Federera, po meni najpre nije čovek, pa onda ni Srbin.

Mats Vilander

pre 9 godina

Dobro je vise sa tim Novakom,dosadiste.ROGER FEDERER kratko i jasno. a ne Nole koji psuje cepa majice itd.
(aleksandar, 1. septembar 2014 21:51)

Veoma cenim Vase komentare,da li biste dali intervju za moju emisiju?

Mats Vilander

pre 9 godina

Napokon neko shvatio salu!
Ja sam oduvek mislio da je Novak najbolji,samo sam namerno tvrdio da nije dovoljno talentovan,da bih izvukao najbolje od njega!
Kao sto vidite,uspeo sam!

znanje-imanje

pre 9 godina

Kolšrajber zaista ume da bude opasan sa raznovrsnom i aritmičnom, oportunističkom igrom. Ali počeo je nervozno, čini se zbog sebi nametnutog očekivanja. Čudno i - neiskusno?! - za tako iskusnog igrača.
Nemac nastavlja 2. set takođe loše, Novak ima 2 brejk lopte, i na 2. servis, meč bi bio brzo gotov ali... u sportu ima svašta da se vidi, i vidljivo i nevidljivo! Nakon 6:1 prvog seta promenili su loptice, em su teže za kontrolu em su drugačije. Nivo tenisa je opao DRASTIČNO, naročito Novakovog returna: ne ono kad dođu prve krize, meč osciluje itd. nego je baš opao. Počinje lopatanje i ono najgore - svaki gem je blizu brejka a ne brejkne ga! Neminovno je, kao u fudbalu, da je onda bila set lopta za nemca!
-
Efekat Bekera je vidljiv u boljem slajsu. I voleji bolji ali i dalje lakše spašava koska-voleje nego što realizuje pravolinijske.
-
Kada su Novak i Rodžer odigrali prvo finale svih 6 mečeva Novak je igrao po vrućini a svih 6 Rodžer uveče. Upravo to je odlučilo one milimetre kada Novak nije koristio set lopte u 1. i 2. setu USO 2007. I pao je švajcarac na beton posle pobede jer je znao ono što ni mi nismo... Sada je prošlo 7 godina, Novak je br. 1 i - opet igra po danu a Rodžer uveče! Značaj takvih stvari vidi se npr. u teškoj krizi Novaka u 3. setu!
Mari-Tsonga - nek bude 5 setova.
A Ana i Jelena su propustile veoma dobar žreb koji se još povoljnije odvio za njih; velika šteta. Ana još i početnička greška - nikako, ali nikako se ne igra u crnoj odeći po suncu.

monarhista

pre 9 godina

Au sto se obrukah u prognozi juce kad je kolsrajber rekao niko ne zna sta ce biti....ja sam se isprsio i rekao ja znam... s prognozom 6:1 6:3 i 6:2 za Noleta...kakav sramni promasaj:-)))
Idemo Nole po 8i GS valjda ce tad moj kolega prognozer Vilander da malaksa:-)))

kosmajac

pre 9 godina

svaka cast novaku , napolju je pakao, vlaga je tolika da kada sam istrcao dnevnu rutu od 7.5 milja cedio sam majcu kao iz bazena da sam izasao , jedva se dise. konstantno se novak stavlja po suncu 3 od 4 meca. federer non stop nocu, dokle vise. sto se tice zreba to je smesno novaka cekaju dva paklena meca vavrinka i conga ili mari . mada mi se cini da nole osvaja ima resenosti danas se to videlo. neka danas odigraju barem 4 seta bilo bi lepo i 5 po ovoj vrucini pa ko god da mu dodje da dodje iscenjen. sutra jos toplije , srecom u sredu manja vlaga i za koji stepen povoljnije. koliko je nole resen da uzme gs videlo se danas po ovom paklu. ne vredi federeru sva namestanja i vestacki osmesi posle meca puca u finalu

v

pre 9 godina

Svaka cast, ogromna mentalna snaga pokazana u drugom setu. Spasena jedna set i jedna brejk lopta. Treci bi trebalo da prodje lakse. Idemoooo. Mada moram da priznam danas vise iscekujem Krunickin mec. ;)

MomaSRB

pre 9 godina

Kolsrajber je bolji igrac na terenu iako je 0:5!Pogledajte samo taj neverovatan jednorucni bekhend,skoro kao Rodzerov! (Mats Vilander, 01. septembar 2014 19:21)

Jeste...potpuno si u pravu...zato je i rezultat takav kakav jeste...3:0!

Her Zivota

pre 9 godina

Bravo bravo bravo Djo1e !!!!
Sta je bre ovo, covek udje u 1/4 finale GS turnira i samo nekih 35 komentara, isti igrac izgubi u 3R Mastersa 20 dana ranije i ovde se nakupi 400+ onih koji nesto smatraju i misle !!
Inace ubedjen sam da je sledeci mec kljuc u borbi za titulu, u slucaju da to prodje 8 GS je tu !!! Idemo Dzo1eeee........

Bagzi

pre 9 godina

moze li neko objasnjenje u vezi ovog 'Genie Army' smaraca, to je verovatno sestra od Brondbyja...ili tako nesto.
(Spale, 1. septembar 2014 21:27)
Nemo' se brukas! Kaze se Brendbi :))))
P.S. Slazem se sa konstatacijom.

Mare,NS

pre 9 godina

Rolan Garos dvehiljadeseste-sedme(nisam siguran)?
Protivnik Melcer.Rezultat 2:0 u setovima + 2:0 u gemovima u trecem,za Novaka!
Sta se tada desi,ni sada mi nije jasno,da Novak izgubi?Nocna mora...
Samo napred,ali pazi....svapski je to mentalitet!
Ozbiljno do zadnjeg poena!

rex

pre 9 godina

Taj Novak je čaroban. Užitak je gledati njegovu igru, možda nije kao iz 2011. ali prvi set je bio blizu. Slažem se sa nekim komentarima (samo ga budala može mrziti, federer po noći a novak po suncu) ali mislim da trenutno nema konkurenciju, ok dobio ga je Tsonga i Robredo, ali tu sada, s ovom igrom, nitko. Možda za sad nema najviše GS-a ali sigurno je po lijepoti igre i dominaciji u prva 3 igrača svih vremena, ja mislim i US i AUS padaju, a 2015 i roland garros. Svaka ti čast majstore. pozdrav iz ZG

dominus

pre 9 godina

(znanje-imanje, 1. septembar 2014 21:02)

Danas napisah jedan komentar gde rekoh da mi je ovogodisnji USO dosta sumnjiv,i to sumnjiv u smislu da ga Novak mozda nece osvojiti,nego upravo Federer.Ne zbog takmicarske forme,nego tih mogucih namestanja od strane onih koji vode glavnu rec.Ti obicno dobre analize iznosis,dosta strucne,da tako kazem i primecujes neke stvari koje vecina ne shvata i ne razume.Ako je ovde sve do Novaka,8.GS je njegov,ali da li je sve do njega...Kakvo je tvoje misljenje,ako mozes da mi odgovoris.

Sasa

pre 9 godina

Hvala batice, idem u grad na vreme, ma naš car svakom izađe u susret, gromada je to, pozdrav ljudi, vraćam se do Krunićeve, živeli...

Jota

pre 9 godina

Da li mi se cini da Novak nije najbolje fizicki spreman.
Ucinilo mi se da se dobro zadihao par puta.

Mozda gresim, ali vazan je rezultat, 2-0 i nije dugo na terenu.

Idemo Novace do 1/4 finala i dalje.

Predo

pre 9 godina

Dobar meč uz Đokovićev pad energije u drugom i trećem setu, uzrokovanu ne vrućinom, nego sparinom. Ne mora značiti da će takvih problema imati u sledećem meču. Ponekad prosto bude takav dan.
@ znanje-imanje
Odlično zapažanje u vezi dnevnih mečeva, ali znam da Novak voli u ranoj fazi da igra dnevne mečeve i da voli da igra prije protivnika u sledećem kolu. Sada gleda Congu i Mareja kako se znoje. 2007. je NOvak odigrao jedan od svojih prvih mečeva pod reflektorima i to na centralnom terenu. Sada mu ne treba nikakva prilagodba nakon toliko odigranih mečeva, kao što Rafi ne treba prilagodba na šljaku. Ona mu teče venama umesto krvi.

Goki56

pre 9 godina

Kao sto sam i ocekivao Novak je pobedio. Sve cestitke Novaku za dobru igru. Isto tako sve cestitke Makarovoj sto pocisti sa terena u dva seta onu nadobudnu kanadjanku (Genie). Puno joj hvala sto nam ukloni onog dosadnog "mad supporter" - Genie Army. Decku definitivno treba pomoc specijaliste.

HVALA TI PUNO EKATARINA!!!

znanje-imanje

pre 9 godina

@dominus @Predo
Jeste sparina bila danas teža nego vrućina, Novak ružičast ko prase u sauni. Ipak postoje tablice napora spram vrućine i 100% je velika prednost igrati manje po danu. A iako je podloga brža zbog smora ipak dnevni mečevi duže traju. Suma: u finale "noćni" igrač uđe i odmorniji i manje izakan - automatski fizički favorit!
Nema sumnje da je 12 od 12 uzastopnih SF dirigovanja Novak-Rodžer na ne-RG Slamovima zaštitilo Nadala i uz njegovu dominaciju na šljaci kreiralo "Fedal" rivalry a gurnulo Novaka u ulogu trećeg točka. Tek kada je to probio to je i prestalo! Nakon 2011 idu nove gluposti, prvo 25sekundi pravilo koje uništava kvalitet igre a onda i čitav okean nebuloza sa otežalim ili direktno vrljavim lopticama. Postalo mi je očito da se jako dobro može štimovati lopticom i kombinacijom loptice i podloge spram bio-strukture i stila igrača.
Treba izbegavati glupost srbizma "svi su protiv nas": primer je Ivanović koja redovno ima povoljan žreb; ali ništa manje ni glupost "to je fini svet, neće oni". Imali ili ne nešto protiv nas sigurno vole pare i suptilne direktive monopolista u obliku lažne Nike-Adidas "konkurencije". Ne očekujem drastično, mada totalno različita satnica a tek i eventualna promena vrste loptica tokom meča to svakako jesu. Ali svako ko se razume zna da i mala promena parametra u repetitivnim situacijama "goes long way".
Nažalost ode prelako Tsonga, igrajući i on u crnom po suncu?! Mari će biti možda najteži protivnik na celom USO.

SRBIJA Ceka 8 GS

pre 9 godina

au! bice treci set,sta se ovde desava,od kad Nole igra tri seta,promasio sam jedan gem izgleda, idemo NOLE,GS a tri seta, sramota.

Petar

pre 9 godina

Jel zna neko da mi kaze sta je ovo sto nose na uvetu ljudi na tribinama? Dosta ih to ima a izgleda mi kao neka sluska. Vidjao sam to stalno al ne znam sta je

Moler

pre 9 godina

Strasna vrucina i vlaga. Bilo je tesko sedeti na tribinama a kamo li igrati. Novak je krizirao sredinom treceg seta, pomalo je i teturao, mada je to cini mi se vise bio njegov nacin da se izbori s krizom.
nadam se da ostale meceve igra po normalnijem vremenu.

Teodosije

pre 9 godina

"Pogledajte i Genie za oko pola sata,igra sa Makarovom.Jedina teniserka koja je igrala u svim polufinalima GS ove godine!We are the Army, the Genie Army, and we are mental, and we are mad, we are loyalist of all supporters, the world has ever had! Genie do pobede!
(Genie Army, 01. septembar 2014 20:03)"
jok bre, prsla!

Djordje NS

pre 9 godina

Neverovatno kako Noleta neće žreb... Pa, od prvog kola pa na ovamo sve poznati teniseri, doduše neki u boljoj formi neki u lošijoj a u sledećem kolu Andi. Dok Federerovi protivnici su i dalje smešni i tek po neki poznat teniser a evo nas u četvrtfinalu...

aaaaa

pre 9 godina

ne shvatam ovu zadihanost novaka posle samo sat vremena efektivne igre kao da umire, umesto da jede protivnike snagom sa svojih 27 godina on pati, ne razumem cemu samo ovi silni kondicioni treneri u lozi!!!?

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby doveli smo Finskog reprezentativca iz Celtica na pozajmicu od godinu dana sa mogucim nastavkom saradnje ako zadovolji uz Aggera i Elmandera do titule Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

Genie Army

pre 9 godina

Pogledajte i Genie za oko pola sata,igra sa Makarovom.Jedina teniserka koja je igrala u svim polufinalima GS ove godine!We are the Army, the Genie Army, and we are mental, and we are mad, we are loyalist of all supporters, the world has ever had! Genie do pobede!

aaaaa

pre 9 godina

ne shvatam ovu zadihanost novaka posle samo sat vremena efektivne igre kao da umire, umesto da jede protivnike snagom sa svojih 27 godina on pati, ne razumem cemu samo ovi silni kondicioni treneri u lozi!!!?

Genie Army

pre 9 godina

Pogledajte i Genie za oko pola sata,igra sa Makarovom.Jedina teniserka koja je igrala u svim polufinalima GS ove godine!We are the Army, the Genie Army, and we are mental, and we are mad, we are loyalist of all supporters, the world has ever had! Genie do pobede!

Brondby

pre 9 godina

Samo Brondby doveli smo Finskog reprezentativca iz Celtica na pozajmicu od godinu dana sa mogucim nastavkom saradnje ako zadovolji uz Aggera i Elmandera do titule Samo Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby Brondby

srbin

pre 9 godina

Srbin koji ne voli Noleta, i u ovoj eri njegove vladavine, u eri kada nije zapamćen ovoliki uspeh nijednog našeg tenisera ikada pre Noleta, veliča Rafu ili Federera, po meni najpre nije čovek, pa onda ni Srbin.

Mats Vilander

pre 9 godina

Napokon neko shvatio salu!
Ja sam oduvek mislio da je Novak najbolji,samo sam namerno tvrdio da nije dovoljno talentovan,da bih izvukao najbolje od njega!
Kao sto vidite,uspeo sam!

Mare,NS

pre 9 godina

Rolan Garos dvehiljadeseste-sedme(nisam siguran)?
Protivnik Melcer.Rezultat 2:0 u setovima + 2:0 u gemovima u trecem,za Novaka!
Sta se tada desi,ni sada mi nije jasno,da Novak izgubi?Nocna mora...
Samo napred,ali pazi....svapski je to mentalitet!
Ozbiljno do zadnjeg poena!

znanje-imanje

pre 9 godina

Kolšrajber zaista ume da bude opasan sa raznovrsnom i aritmičnom, oportunističkom igrom. Ali počeo je nervozno, čini se zbog sebi nametnutog očekivanja. Čudno i - neiskusno?! - za tako iskusnog igrača.
Nemac nastavlja 2. set takođe loše, Novak ima 2 brejk lopte, i na 2. servis, meč bi bio brzo gotov ali... u sportu ima svašta da se vidi, i vidljivo i nevidljivo! Nakon 6:1 prvog seta promenili su loptice, em su teže za kontrolu em su drugačije. Nivo tenisa je opao DRASTIČNO, naročito Novakovog returna: ne ono kad dođu prve krize, meč osciluje itd. nego je baš opao. Počinje lopatanje i ono najgore - svaki gem je blizu brejka a ne brejkne ga! Neminovno je, kao u fudbalu, da je onda bila set lopta za nemca!
-
Efekat Bekera je vidljiv u boljem slajsu. I voleji bolji ali i dalje lakše spašava koska-voleje nego što realizuje pravolinijske.
-
Kada su Novak i Rodžer odigrali prvo finale svih 6 mečeva Novak je igrao po vrućini a svih 6 Rodžer uveče. Upravo to je odlučilo one milimetre kada Novak nije koristio set lopte u 1. i 2. setu USO 2007. I pao je švajcarac na beton posle pobede jer je znao ono što ni mi nismo... Sada je prošlo 7 godina, Novak je br. 1 i - opet igra po danu a Rodžer uveče! Značaj takvih stvari vidi se npr. u teškoj krizi Novaka u 3. setu!
Mari-Tsonga - nek bude 5 setova.
A Ana i Jelena su propustile veoma dobar žreb koji se još povoljnije odvio za njih; velika šteta. Ana još i početnička greška - nikako, ali nikako se ne igra u crnoj odeći po suncu.

SRBIJA Ceka 8 GS

pre 9 godina

au! bice treci set,sta se ovde desava,od kad Nole igra tri seta,promasio sam jedan gem izgleda, idemo NOLE,GS a tri seta, sramota.

Jedan je No1e

pre 9 godina

Pregrst No1etovih vanserijskih poteza koji ostavljaju bez daha, a bivaju propraceni mlakim ili nikakvim aplauzom uzasne americke publike. Kako bi legla osma titula. Ideeeeeeeeeemo!!!

Mats Vilander

pre 9 godina

Dobro je vise sa tim Novakom,dosadiste.ROGER FEDERER kratko i jasno. a ne Nole koji psuje cepa majice itd.
(aleksandar, 1. septembar 2014 21:51)

Veoma cenim Vase komentare,da li biste dali intervju za moju emisiju?

monarhista

pre 9 godina

Au sto se obrukah u prognozi juce kad je kolsrajber rekao niko ne zna sta ce biti....ja sam se isprsio i rekao ja znam... s prognozom 6:1 6:3 i 6:2 za Noleta...kakav sramni promasaj:-)))
Idemo Nole po 8i GS valjda ce tad moj kolega prognozer Vilander da malaksa:-)))

dominus

pre 9 godina

(znanje-imanje, 1. septembar 2014 21:02)

Danas napisah jedan komentar gde rekoh da mi je ovogodisnji USO dosta sumnjiv,i to sumnjiv u smislu da ga Novak mozda nece osvojiti,nego upravo Federer.Ne zbog takmicarske forme,nego tih mogucih namestanja od strane onih koji vode glavnu rec.Ti obicno dobre analize iznosis,dosta strucne,da tako kazem i primecujes neke stvari koje vecina ne shvata i ne razume.Ako je ovde sve do Novaka,8.GS je njegov,ali da li je sve do njega...Kakvo je tvoje misljenje,ako mozes da mi odgovoris.

kosmajac

pre 9 godina

svaka cast novaku , napolju je pakao, vlaga je tolika da kada sam istrcao dnevnu rutu od 7.5 milja cedio sam majcu kao iz bazena da sam izasao , jedva se dise. konstantno se novak stavlja po suncu 3 od 4 meca. federer non stop nocu, dokle vise. sto se tice zreba to je smesno novaka cekaju dva paklena meca vavrinka i conga ili mari . mada mi se cini da nole osvaja ima resenosti danas se to videlo. neka danas odigraju barem 4 seta bilo bi lepo i 5 po ovoj vrucini pa ko god da mu dodje da dodje iscenjen. sutra jos toplije , srecom u sredu manja vlaga i za koji stepen povoljnije. koliko je nole resen da uzme gs videlo se danas po ovom paklu. ne vredi federeru sva namestanja i vestacki osmesi posle meca puca u finalu

Dylan Dog

pre 9 godina

Čestitke Novaku na vrednoj pobedi.
Novak lagano podiže nivo svoje igre i sve se bolje kreće i namešta na loptu. Unapred se znalo da je Kolšrajber neugodan protivnik i da neće protiv njega biti lako. Prelomni trenutak je bio 1. gem 2. seta i propuštene brejk lopte, ali je Novak uz muku uspeo da izvuče set. A zatim je imao i fizičku krizu u 3. setu pri 3-1 i 3-2. Srećom, i Nemac je trpeo zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova, tako da je sa nekoliko neiznuđenih grešaka Novak otišao na 4-2 i meč rešio u svoju korist u važna 3seta.

Kolšrajber je zanimljiv teniser, koji kada igra na svom visokom nivou može svima da pravi probleme. Ima vrlo brz prolaz kroz loptu sa obe strane, kvalitetno varira po vrsti i količini rotacije, servis mu je vrlo neugodan: oštar slajs po kratkoj dijagonali servis polja (koji je Novaku pravio probleme u 2. setu), a umesto drugog servisa rizikovao je i servirao pojačan drugi (pravo je čudo te nije napravio više duplih grešaka). Generalno, trudio se da odigra vrlo agresivno i čvrsto, ali je platio cenu preigravanja, jer teniseri njegovog ranga teško mogu da odigraju ceo meč u tom ritmu na tako visokom nivou protiv tenisera iz top 10.

Utisak večeri: komentator Eurosporta na srpskom jeziku., koji, ne zamerite na iskrenosti, vrlo malo poznaje tenis. Osim što nema osećaj za samu igru, nema ni osećaj kada treba da ćuti, a kada priča. Prevode sa engleskog neću komentarisati.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u četvrtfinalu USO!
Uzdravlje!

Petar

pre 9 godina

Jel zna neko da mi kaze sta je ovo sto nose na uvetu ljudi na tribinama? Dosta ih to ima a izgleda mi kao neka sluska. Vidjao sam to stalno al ne znam sta je

Jota

pre 9 godina

Da li mi se cini da Novak nije najbolje fizicki spreman.
Ucinilo mi se da se dobro zadihao par puta.

Mozda gresim, ali vazan je rezultat, 2-0 i nije dugo na terenu.

Idemo Novace do 1/4 finala i dalje.

MomaSRB

pre 9 godina

Kolsrajber je bolji igrac na terenu iako je 0:5!Pogledajte samo taj neverovatan jednorucni bekhend,skoro kao Rodzerov! (Mats Vilander, 01. septembar 2014 19:21)

Jeste...potpuno si u pravu...zato je i rezultat takav kakav jeste...3:0!

Teodosije

pre 9 godina

"Pogledajte i Genie za oko pola sata,igra sa Makarovom.Jedina teniserka koja je igrala u svim polufinalima GS ove godine!We are the Army, the Genie Army, and we are mental, and we are mad, we are loyalist of all supporters, the world has ever had! Genie do pobede!
(Genie Army, 01. septembar 2014 20:03)"
jok bre, prsla!

peđa Lu

pre 9 godina

bravo majstore...
nikada ga nisam čuo da je nekom pretio, obećavao nemoguće, niti je potcenjivao protivnika...
ide korak po korak...
dominacija...!!!!!

znanje-imanje

pre 9 godina

@dominus @Predo
Jeste sparina bila danas teža nego vrućina, Novak ružičast ko prase u sauni. Ipak postoje tablice napora spram vrućine i 100% je velika prednost igrati manje po danu. A iako je podloga brža zbog smora ipak dnevni mečevi duže traju. Suma: u finale "noćni" igrač uđe i odmorniji i manje izakan - automatski fizički favorit!
Nema sumnje da je 12 od 12 uzastopnih SF dirigovanja Novak-Rodžer na ne-RG Slamovima zaštitilo Nadala i uz njegovu dominaciju na šljaci kreiralo "Fedal" rivalry a gurnulo Novaka u ulogu trećeg točka. Tek kada je to probio to je i prestalo! Nakon 2011 idu nove gluposti, prvo 25sekundi pravilo koje uništava kvalitet igre a onda i čitav okean nebuloza sa otežalim ili direktno vrljavim lopticama. Postalo mi je očito da se jako dobro može štimovati lopticom i kombinacijom loptice i podloge spram bio-strukture i stila igrača.
Treba izbegavati glupost srbizma "svi su protiv nas": primer je Ivanović koja redovno ima povoljan žreb; ali ništa manje ni glupost "to je fini svet, neće oni". Imali ili ne nešto protiv nas sigurno vole pare i suptilne direktive monopolista u obliku lažne Nike-Adidas "konkurencije". Ne očekujem drastično, mada totalno različita satnica a tek i eventualna promena vrste loptica tokom meča to svakako jesu. Ali svako ko se razume zna da i mala promena parametra u repetitivnim situacijama "goes long way".
Nažalost ode prelako Tsonga, igrajući i on u crnom po suncu?! Mari će biti možda najteži protivnik na celom USO.

v

pre 9 godina

Svaka cast, ogromna mentalna snaga pokazana u drugom setu. Spasena jedna set i jedna brejk lopta. Treci bi trebalo da prodje lakse. Idemoooo. Mada moram da priznam danas vise iscekujem Krunickin mec. ;)

rex

pre 9 godina

Taj Novak je čaroban. Užitak je gledati njegovu igru, možda nije kao iz 2011. ali prvi set je bio blizu. Slažem se sa nekim komentarima (samo ga budala može mrziti, federer po noći a novak po suncu) ali mislim da trenutno nema konkurenciju, ok dobio ga je Tsonga i Robredo, ali tu sada, s ovom igrom, nitko. Možda za sad nema najviše GS-a ali sigurno je po lijepoti igre i dominaciji u prva 3 igrača svih vremena, ja mislim i US i AUS padaju, a 2015 i roland garros. Svaka ti čast majstore. pozdrav iz ZG

Djordje NS

pre 9 godina

Neverovatno kako Noleta neće žreb... Pa, od prvog kola pa na ovamo sve poznati teniseri, doduše neki u boljoj formi neki u lošijoj a u sledećem kolu Andi. Dok Federerovi protivnici su i dalje smešni i tek po neki poznat teniser a evo nas u četvrtfinalu...

Sasa

pre 9 godina

Hvala batice, idem u grad na vreme, ma naš car svakom izađe u susret, gromada je to, pozdrav ljudi, vraćam se do Krunićeve, živeli...

Her Zivota

pre 9 godina

Bravo bravo bravo Djo1e !!!!
Sta je bre ovo, covek udje u 1/4 finale GS turnira i samo nekih 35 komentara, isti igrac izgubi u 3R Mastersa 20 dana ranije i ovde se nakupi 400+ onih koji nesto smatraju i misle !!
Inace ubedjen sam da je sledeci mec kljuc u borbi za titulu, u slucaju da to prodje 8 GS je tu !!! Idemo Dzo1eeee........

Bagzi

pre 9 godina

moze li neko objasnjenje u vezi ovog 'Genie Army' smaraca, to je verovatno sestra od Brondbyja...ili tako nesto.
(Spale, 1. septembar 2014 21:27)
Nemo' se brukas! Kaze se Brendbi :))))
P.S. Slazem se sa konstatacijom.

Predo

pre 9 godina

Dobar meč uz Đokovićev pad energije u drugom i trećem setu, uzrokovanu ne vrućinom, nego sparinom. Ne mora značiti da će takvih problema imati u sledećem meču. Ponekad prosto bude takav dan.
@ znanje-imanje
Odlično zapažanje u vezi dnevnih mečeva, ali znam da Novak voli u ranoj fazi da igra dnevne mečeve i da voli da igra prije protivnika u sledećem kolu. Sada gleda Congu i Mareja kako se znoje. 2007. je NOvak odigrao jedan od svojih prvih mečeva pod reflektorima i to na centralnom terenu. Sada mu ne treba nikakva prilagodba nakon toliko odigranih mečeva, kao što Rafi ne treba prilagodba na šljaku. Ona mu teče venama umesto krvi.

Moler

pre 9 godina

Strasna vrucina i vlaga. Bilo je tesko sedeti na tribinama a kamo li igrati. Novak je krizirao sredinom treceg seta, pomalo je i teturao, mada je to cini mi se vise bio njegov nacin da se izbori s krizom.
nadam se da ostale meceve igra po normalnijem vremenu.

Goki56

pre 9 godina

Kao sto sam i ocekivao Novak je pobedio. Sve cestitke Novaku za dobru igru. Isto tako sve cestitke Makarovoj sto pocisti sa terena u dva seta onu nadobudnu kanadjanku (Genie). Puno joj hvala sto nam ukloni onog dosadnog "mad supporter" - Genie Army. Decku definitivno treba pomoc specijaliste.

HVALA TI PUNO EKATARINA!!!