Utorak, 08.07.2014.

16:57

Novak pobedio, prodaja 4 puta veća

Posle pobede Novaka Đokovića na Vimbldonu potražnja za kartama za završni Masters u Londonu porasla je za 293%.

Izvor: SO

Novak pobedio, prodaja 4 puta veæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Oskar

pre 9 godina

@@@@ Ti pises besmislice. Federer je pre 2010 igrao svoj najbolji tenis. Protiv takvog Federera Nole na travi ne bi inao sanse. Najbolji mec na travu odigrali su Nadal i Federer 2008 na Vimbldonu. Samo onaj taj brek koji su odigrali u cetvrtom setu vredi vise nego sav ovaj danasnji tenis. i Nadal i Federer su svoje najbolje igre pruzali do 2010.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lav, 8. jul 2014 23:56)

Vidi se po tvom komentaru da nisi nikakav poznavalac tenisa. Samo po svojoj volji pišeš besmislene komentare.
Ništa što si napisao nije tačno, ama baš ništa. Evo npr. Nadal je 2012. dok se nije povrijedio i 2013. igrao - po mišljenju mnogih svjetskih stručnjaka najbolji tenis u svom životu. Pa i 2011. 2012. na RG Nadal najbolje u životu. A Federer je 2011., 12., igrao i bolje nego ranije. Ranije je više pobjedjivao jer je imao lošiju konkurenciju.
Nadal i Federer su 2008. igrali NAJDUŽI meč na travi, a ne najbolji. I u tom meču ako nisi znao Federer je imao zdravstvenih problema i nije ga odigrao najbolje. A ni Nadal nije bio ništa specijalan tada. Ovo finale Wimbldona 2014. je na mnogo većem nivou od tog meča, i Federer je na Wimbldonu 2014. odigrao možda najbolji meč na travi ikada.

Hm

pre 9 godina

I da je Federer pobedio - prodaja bi isto toliko porasla, ako ne i vise, posto njega tamo vole vise nego Djokovica! Razlog je dakle u uzbudljivom finalnom mecu, a ne u "Novakovoj pobedi". A ta publika koja ce na finalni turnir bice posebno odusevljena ako neko - pobedi naseg Novaka. Otuda je naslov debelo omasio sustinu aktuelnih teniskih zbivanja. Naravno, sto vise Novak "razocara" Engleze i ostale, to cemo zadovoljniji biti!

dejan

pre 9 godina

Ono zbog čega ja volim da gledam Novaka u finalima važnih turnira je on sam - njegova želja, rešenost, smirenje, gubitak živaca, pa opet smirenje, fokusiranost, pa ohrabrenje sa osvojenim poenom/gemom/setom, pa opet smirenje, pa psovanje na maternjem jeziku, velikodušnost i šarm, i na kraju - pobeda i otpuštanje nagomilanih emocija.

Goran S.

pre 9 godina

Ne brani titulu, ni jedna titula se ne brani, vec ako je ponovo osvoji dobija novu, kao i ako je ne osvoji ponovo ne oduzimaju mu, on ostaje osvajac te titule za sva vremena. I sam Nole jednom prilikom je rekao "ja ne branim titulu vec je osvajam ponovo". Ja ne znam koliko puta to treba da se kaze da bi se prihvatilo?

Srdjan

pre 9 godina

Ja sam uvek govorio, uz svako postovanje Nadala, da su ipak mecevi Novak-Federer najbolji i najlepsi za gledanje. Prosto obojica igraju ofanzivno i to publika vise voli od Rafinih spinova i trcanja do iznemoglosti. Nadam se da ce Federer uspeti do kraja karijere da osvoji makar jos jedan GS, a Nole da dodje do dvocifrene brojke. :)

Bogdan

pre 9 godina

Volim Noleta i zato mu savetujem da igra dok uživa u tome.Gledaj svoja posla i svoj život, a mi , tvoji obožavaoci, ako to zaista jesmo, razumećemo šta god da uradiš!
Ostani isti jer bolji biti ne možeš!

NOLE-RODZER

pre 9 godina

(ni klot, ni frket, 8. jul 2014 19:12)

Znam da Marej ima pozitivan skor sa Federerom, ali smatram da sad sa igrom kakvu ima i kako Federer igra, Marej nema sanse da ga pobedi. Marej je ocajan, a dodatno ga je slomio Nadal na RG. Federer ove godine igra super kao mladic i jedini moze da pobedi Djokovica i Nadala kada ova dvojica igraju u pravoj formi ostali nemaju sanse. Sve u svemu stara trojka opet vodi glavnu rec i bice to jos neko vreme tako.

II

pre 9 godina

Mene je posle meca odusevio pobednicki krug i kada Novak izlazi na terasu da pozdravi ljude koji su mec gledali preko video bima pored stadiona. Kakve ovacije je tamo Novak dobio, izgleda da je ogromna vecina njegovih navijaca bila pored stadiona:-) A vijorile su se i srpske zastave

fifi

pre 9 godina

Endi je u velikim problemima. Nikada losije rangiran na ATP 10ti. Promenio je trenera sto je cinimi se greska. Lednl je imao rezultate sa njim. Dosla je Morezmo. Za sada efekti rada ne postoje, cak mi se cini da se opet vraca na defanzivu i pasivan nacin igre. On je odlican igrac ali mora da menja nacin igre , pristup i nacin razmisljanja uopste kada je tenis u pitanju. Ovako, bojim se da mu sledi veliki pad. Na travi je odigrao ocajan turnir a to je podloga koja mu odgovara. Sta onda sa ovakvom igrom ocekuje na betonu?

Block

pre 9 godina

Pa pogledajte kako izvledaju muska ne GS finala (I ne samo ona), a kako izgledaju zenska. Serena kad je u formi razvali u finalu 6:0 6:1, recimo Sarapovu. Bruka. Sve zajedno sa ceremonijama za sat vremena. Muska finala antologijska, stvarno da ne zalis pare.

A kako mi je drago sto je izgubio londonski pulen. Pa onako zagrizeni nisu bili Englezi ni za Mareja. Time mi je ovaj Vimbldon mozda drazi od prvog. Jos samo negde Endija u finalu da razvali. Nadam se vec u USO.

Nenad

pre 9 godina

Ukoliko je ovaj podatak zaista istinit i relevantan,nadam se da cemo ponovo videti reprizu vimbldonskog finala i u O2 Areni.Ali,ne bih imao nista protiv da se umesto Rogera u finalu nadje Rafa.Nije vazan protivnik,vazno je da Novak sada nastavi sa dobrim igrama na krilima samopouzdanja koje je stekao nakon ove vazne GS titule.Sada apetiti ponovo rastu i svi mi Novakovi navijaci ocekujemo novu GS titulu u Njujorku.Voleo bih opet da mu tu protivnik bude Rafa u finalu,da mu se revansira za proslogodisnji poraz.U svakom slucaju,ne treba pritiskati Novaka,neka samo popravi mentalni stav tokom meca i potpuno eliminise uzroke oscilacija koje su se pojavljivale tokom Wimbledona.

danix

pre 9 godina

Da,tacno je da tenis postaje sve popularniji,a postaje i kvalitetniji,a i mnogo placeniji nego ranije.Vlasnici turnira,sponzori,TV i ostali mediji,pa,konacno,i sami teniseri zaradjuju sve vise novca.
Recimo,Bjern Borg je u svojoj karijeri zaradio oko 5 miliona $ i to j tada bio veliki novac i ako ta svota danas vrijedi 10 miliona $,to je opet nista u odnosu na danasnje nagrade koje dosezu (od turnira i od sponzora) i do 20 miliona $ godisnje,a vrhunski asovi zarade u karijeri vise od sto miliona $.
Doduse,i kvalitet tenisa iz godine u godinu ide na sve visi nivo i kao sto je rekao Dzon Mekinro da on sa svojom igrom ne bi dobio ni tri gema od Novaka.
Naravno i drugi sportovi napreduju i nekada nam dodje smijesno gledati neke utakmice od prije 30 ili 40 god.Sve se to mijeja zahvaljujuci novim tehnologijama i novom pristupu sportovima,ponekad i naucnom.
Ko je nekada mislio o glutenima u ishrani,a vidjeli smo koliko uticu na fizicku spremu Novaka?
Zato me ne cudi da je interes gledalaca naglo porastao jer kad gledate mec Nole-Fedex,to je potpuni ugodjaj narocito za one kojima je svejedno ko ce pobijditi,dok je meni i mnogima od vas,dragi komentatori,mnogo ugodnije gledati TV snimak nego uzivo,jer,od nervoze,ne mogu uzivati u igri pravih majstora zato sto zarko zelimo Novakovu pobjedu.
Mozemo biti srecni sto je nas Nole dio tog novog teniskog talasa koji donosi nesto novo,kvalitetnije i postaje sve popularniji u svijetu.

ni klot, ni frket

pre 9 godina

Marej nemoze pobediti Federera, a protiv Nadala, (NOLE-RODZER, 8. jul 2014 18:42)

Hmm... mozda i ne moze, ali, nekako, on je, uz Nadala (i jos jednog anonimnog Talijana, koji se, slucajno, jednom negde s njim susreo, pa napravio senzaciju), jedini koji protiv Federera ima pozitivan skor.

djoko

pre 9 godina

cuj Mareja on nece ni izboriti zavrsni turnir on sada vec u osmini finala moze ici na Djokovica Nadala i Federera nema vise WB pa da po nekoj formuli stave za 3 nosioca...ajmo momce sad ce nalecat na pravu bagru da te vidimo sad...ove sezone 4 pobjede nisi povezo sem na RG a i to si 2 puta igro 5 setova

Milan, Srbin

pre 9 godina

@Advokat svih Srba

Mene molim te nemoj da zastupas. Voli svoje, tudje ne pljuj! Ovako ides ruku pod ruku sa Advokatom svih Hrvata, Bosnjaka, Crnogoraca itd. itd. Ima li razlike medju vama?

NOLE-RODZER

pre 9 godina

Posle Djokovica , Federer je veliki favorit za osvajanje svih predstojecih turnira. Federer je pokazao da i ako puni 33 godine i dalje ima snage za jos neki GS. Uz dobar zreb mozemo ga lako gledati u finalu US opena zivi bili pa videli. A imam osecaj da ce osvojiti neki od naredna dva mastersa, ako se to desi pretpostavljam da ce biti Sinsinati posto tu ima 5 titula i odlicno igra uvek na tom turniru. Marej nemoze pobediti Federera, a protiv Nadala, Federer ako prevazidje psihicku barijeru uvek ga moze lako pobediti (ne racunam samo sljaku tu je Nadal veliki favorit protiv svih ).

Predo

pre 9 godina

Novakova globalna popularnost raste zajedno sa njegovim rezultatima. Za njega i naše živce nije bilo dobro što je u finalu igrao sa Federerom. Sa Raonićem bi mnogo lakše prošao, ali meč sa Federerom je privukao takvu pažnju da je čak ispalo odlično što se igralo 5 setova. Podrška publike Federeru i nije bi8la tako jednoglasna kako sam očekivao, s obzirom na njegovu popularnost u Londonu, njegovu klasnu pripadnost itd. I zapamtite, sva deca svih nacija, koja su u nedelju gledala to finale, danas mlate reketom po kući ili napolju i viču "Đoković", jer svi vole da budu pobednici, a ne poraženi.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Ova vest nije tacna! Iz pouzdanih izvora sam saznao da vrtoglavi porast prodatih karata kao i samo interesovanje za zavrsni Masters turnir u Londonu,jeste prouzrukovan najavljivanjem dolaska ultra-mega-giga zvezde Capljina Opena,Marina Cilica mlade i perspektivne nade svetskog tenisa,koj je inace u svojoj karijeri osvojio pregrst sega-mega turnira i kao krunu karijere osvojio je Zagreb open i to ne jednom nego cak 4x,sto do sada nikada nikome nije uspelo da podje za rukom.

лучанац

pre 9 godina

1. N. Djokovic(SRB) 13,130
2 R. Nadal(ESP) 12,670
3. R. Federer(SUI) 6,100
4 S. Wawrinka(SUI) 5,770
5. T. Berdych(CZE) 4,410
6 M. Raonic(CAN) 3,920
7. D. Ferrer(ESP) 3,875
8 J. Del Potro(ARG) 3,360
9. G. Dimitrov(BUL) 3,270
10 A. Murray(GBR) 3,040

Nesto mi nije vise jasna ta VELIKA cetvorka!?

papaja

pre 9 godina

Ne samo da je interesovanje za tenis sada jos vise skocilo nego je i deo londonske publike ovom pobedom pridobio.

Koliko pobeda je Djokovic na kraju, osvajanjem Wimbledona na ovakav nacin, ostvario???

velikoslovog

pre 9 godina

Meni je cudno kako je odjednom krenuo Novak dobro da igra u dvorani. Deluje mi kao da mu O2 Arena najvise odgovara trenutno, posle Rod Lejver Arene. 10 pobeda u nizu protiv najboljih na svetu nije mali uspeh... Bilo kako bilo, mislim da ce se vecina sloziti da bi bilo najzanimljivije da vidimo finale Djokovic vs. Federer, ocigledno su njima sudjeni sjajni mecevi u Londonu :)

Ivan M

pre 9 godina

Mozda je vezano i za to sto su poslali mail svima koji su pre kupovali karte za masters gde su napisali da se on prvi tamo plasirao i da je Nadal neposredno iza njega.

Predo

pre 9 godina

Novakova globalna popularnost raste zajedno sa njegovim rezultatima. Za njega i naše živce nije bilo dobro što je u finalu igrao sa Federerom. Sa Raonićem bi mnogo lakše prošao, ali meč sa Federerom je privukao takvu pažnju da je čak ispalo odlično što se igralo 5 setova. Podrška publike Federeru i nije bi8la tako jednoglasna kako sam očekivao, s obzirom na njegovu popularnost u Londonu, njegovu klasnu pripadnost itd. I zapamtite, sva deca svih nacija, koja su u nedelju gledala to finale, danas mlate reketom po kući ili napolju i viču "Đoković", jer svi vole da budu pobednici, a ne poraženi.

лучанац

pre 9 godina

1. N. Djokovic(SRB) 13,130
2 R. Nadal(ESP) 12,670
3. R. Federer(SUI) 6,100
4 S. Wawrinka(SUI) 5,770
5. T. Berdych(CZE) 4,410
6 M. Raonic(CAN) 3,920
7. D. Ferrer(ESP) 3,875
8 J. Del Potro(ARG) 3,360
9. G. Dimitrov(BUL) 3,270
10 A. Murray(GBR) 3,040

Nesto mi nije vise jasna ta VELIKA cetvorka!?

velikoslovog

pre 9 godina

Meni je cudno kako je odjednom krenuo Novak dobro da igra u dvorani. Deluje mi kao da mu O2 Arena najvise odgovara trenutno, posle Rod Lejver Arene. 10 pobeda u nizu protiv najboljih na svetu nije mali uspeh... Bilo kako bilo, mislim da ce se vecina sloziti da bi bilo najzanimljivije da vidimo finale Djokovic vs. Federer, ocigledno su njima sudjeni sjajni mecevi u Londonu :)

papaja

pre 9 godina

Ne samo da je interesovanje za tenis sada jos vise skocilo nego je i deo londonske publike ovom pobedom pridobio.

Koliko pobeda je Djokovic na kraju, osvajanjem Wimbledona na ovakav nacin, ostvario???

II

pre 9 godina

Mene je posle meca odusevio pobednicki krug i kada Novak izlazi na terasu da pozdravi ljude koji su mec gledali preko video bima pored stadiona. Kakve ovacije je tamo Novak dobio, izgleda da je ogromna vecina njegovih navijaca bila pored stadiona:-) A vijorile su se i srpske zastave

danix

pre 9 godina

Da,tacno je da tenis postaje sve popularniji,a postaje i kvalitetniji,a i mnogo placeniji nego ranije.Vlasnici turnira,sponzori,TV i ostali mediji,pa,konacno,i sami teniseri zaradjuju sve vise novca.
Recimo,Bjern Borg je u svojoj karijeri zaradio oko 5 miliona $ i to j tada bio veliki novac i ako ta svota danas vrijedi 10 miliona $,to je opet nista u odnosu na danasnje nagrade koje dosezu (od turnira i od sponzora) i do 20 miliona $ godisnje,a vrhunski asovi zarade u karijeri vise od sto miliona $.
Doduse,i kvalitet tenisa iz godine u godinu ide na sve visi nivo i kao sto je rekao Dzon Mekinro da on sa svojom igrom ne bi dobio ni tri gema od Novaka.
Naravno i drugi sportovi napreduju i nekada nam dodje smijesno gledati neke utakmice od prije 30 ili 40 god.Sve se to mijeja zahvaljujuci novim tehnologijama i novom pristupu sportovima,ponekad i naucnom.
Ko je nekada mislio o glutenima u ishrani,a vidjeli smo koliko uticu na fizicku spremu Novaka?
Zato me ne cudi da je interes gledalaca naglo porastao jer kad gledate mec Nole-Fedex,to je potpuni ugodjaj narocito za one kojima je svejedno ko ce pobijditi,dok je meni i mnogima od vas,dragi komentatori,mnogo ugodnije gledati TV snimak nego uzivo,jer,od nervoze,ne mogu uzivati u igri pravih majstora zato sto zarko zelimo Novakovu pobjedu.
Mozemo biti srecni sto je nas Nole dio tog novog teniskog talasa koji donosi nesto novo,kvalitetnije i postaje sve popularniji u svijetu.

Block

pre 9 godina

Pa pogledajte kako izvledaju muska ne GS finala (I ne samo ona), a kako izgledaju zenska. Serena kad je u formi razvali u finalu 6:0 6:1, recimo Sarapovu. Bruka. Sve zajedno sa ceremonijama za sat vremena. Muska finala antologijska, stvarno da ne zalis pare.

A kako mi je drago sto je izgubio londonski pulen. Pa onako zagrizeni nisu bili Englezi ni za Mareja. Time mi je ovaj Vimbldon mozda drazi od prvog. Jos samo negde Endija u finalu da razvali. Nadam se vec u USO.

Milan, Srbin

pre 9 godina

@Advokat svih Srba

Mene molim te nemoj da zastupas. Voli svoje, tudje ne pljuj! Ovako ides ruku pod ruku sa Advokatom svih Hrvata, Bosnjaka, Crnogoraca itd. itd. Ima li razlike medju vama?

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Ova vest nije tacna! Iz pouzdanih izvora sam saznao da vrtoglavi porast prodatih karata kao i samo interesovanje za zavrsni Masters turnir u Londonu,jeste prouzrukovan najavljivanjem dolaska ultra-mega-giga zvezde Capljina Opena,Marina Cilica mlade i perspektivne nade svetskog tenisa,koj je inace u svojoj karijeri osvojio pregrst sega-mega turnira i kao krunu karijere osvojio je Zagreb open i to ne jednom nego cak 4x,sto do sada nikada nikome nije uspelo da podje za rukom.

dejan

pre 9 godina

Ono zbog čega ja volim da gledam Novaka u finalima važnih turnira je on sam - njegova želja, rešenost, smirenje, gubitak živaca, pa opet smirenje, fokusiranost, pa ohrabrenje sa osvojenim poenom/gemom/setom, pa opet smirenje, pa psovanje na maternjem jeziku, velikodušnost i šarm, i na kraju - pobeda i otpuštanje nagomilanih emocija.

Nenad

pre 9 godina

Ukoliko je ovaj podatak zaista istinit i relevantan,nadam se da cemo ponovo videti reprizu vimbldonskog finala i u O2 Areni.Ali,ne bih imao nista protiv da se umesto Rogera u finalu nadje Rafa.Nije vazan protivnik,vazno je da Novak sada nastavi sa dobrim igrama na krilima samopouzdanja koje je stekao nakon ove vazne GS titule.Sada apetiti ponovo rastu i svi mi Novakovi navijaci ocekujemo novu GS titulu u Njujorku.Voleo bih opet da mu tu protivnik bude Rafa u finalu,da mu se revansira za proslogodisnji poraz.U svakom slucaju,ne treba pritiskati Novaka,neka samo popravi mentalni stav tokom meca i potpuno eliminise uzroke oscilacija koje su se pojavljivale tokom Wimbledona.

Bogdan

pre 9 godina

Volim Noleta i zato mu savetujem da igra dok uživa u tome.Gledaj svoja posla i svoj život, a mi , tvoji obožavaoci, ako to zaista jesmo, razumećemo šta god da uradiš!
Ostani isti jer bolji biti ne možeš!

Srdjan

pre 9 godina

Ja sam uvek govorio, uz svako postovanje Nadala, da su ipak mecevi Novak-Federer najbolji i najlepsi za gledanje. Prosto obojica igraju ofanzivno i to publika vise voli od Rafinih spinova i trcanja do iznemoglosti. Nadam se da ce Federer uspeti do kraja karijere da osvoji makar jos jedan GS, a Nole da dodje do dvocifrene brojke. :)

Goran S.

pre 9 godina

Ne brani titulu, ni jedna titula se ne brani, vec ako je ponovo osvoji dobija novu, kao i ako je ne osvoji ponovo ne oduzimaju mu, on ostaje osvajac te titule za sva vremena. I sam Nole jednom prilikom je rekao "ja ne branim titulu vec je osvajam ponovo". Ja ne znam koliko puta to treba da se kaze da bi se prihvatilo?

fifi

pre 9 godina

Endi je u velikim problemima. Nikada losije rangiran na ATP 10ti. Promenio je trenera sto je cinimi se greska. Lednl je imao rezultate sa njim. Dosla je Morezmo. Za sada efekti rada ne postoje, cak mi se cini da se opet vraca na defanzivu i pasivan nacin igre. On je odlican igrac ali mora da menja nacin igre , pristup i nacin razmisljanja uopste kada je tenis u pitanju. Ovako, bojim se da mu sledi veliki pad. Na travi je odigrao ocajan turnir a to je podloga koja mu odgovara. Sta onda sa ovakvom igrom ocekuje na betonu?

NOLE-RODZER

pre 9 godina

(ni klot, ni frket, 8. jul 2014 19:12)

Znam da Marej ima pozitivan skor sa Federerom, ali smatram da sad sa igrom kakvu ima i kako Federer igra, Marej nema sanse da ga pobedi. Marej je ocajan, a dodatno ga je slomio Nadal na RG. Federer ove godine igra super kao mladic i jedini moze da pobedi Djokovica i Nadala kada ova dvojica igraju u pravoj formi ostali nemaju sanse. Sve u svemu stara trojka opet vodi glavnu rec i bice to jos neko vreme tako.

Ivan M

pre 9 godina

Mozda je vezano i za to sto su poslali mail svima koji su pre kupovali karte za masters gde su napisali da se on prvi tamo plasirao i da je Nadal neposredno iza njega.

Oskar

pre 9 godina

@@@@ Ti pises besmislice. Federer je pre 2010 igrao svoj najbolji tenis. Protiv takvog Federera Nole na travi ne bi inao sanse. Najbolji mec na travu odigrali su Nadal i Federer 2008 na Vimbldonu. Samo onaj taj brek koji su odigrali u cetvrtom setu vredi vise nego sav ovaj danasnji tenis. i Nadal i Federer su svoje najbolje igre pruzali do 2010.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lav, 8. jul 2014 23:56)

Vidi se po tvom komentaru da nisi nikakav poznavalac tenisa. Samo po svojoj volji pišeš besmislene komentare.
Ništa što si napisao nije tačno, ama baš ništa. Evo npr. Nadal je 2012. dok se nije povrijedio i 2013. igrao - po mišljenju mnogih svjetskih stručnjaka najbolji tenis u svom životu. Pa i 2011. 2012. na RG Nadal najbolje u životu. A Federer je 2011., 12., igrao i bolje nego ranije. Ranije je više pobjedjivao jer je imao lošiju konkurenciju.
Nadal i Federer su 2008. igrali NAJDUŽI meč na travi, a ne najbolji. I u tom meču ako nisi znao Federer je imao zdravstvenih problema i nije ga odigrao najbolje. A ni Nadal nije bio ništa specijalan tada. Ovo finale Wimbldona 2014. je na mnogo većem nivou od tog meča, i Federer je na Wimbldonu 2014. odigrao možda najbolji meč na travi ikada.

Hm

pre 9 godina

I da je Federer pobedio - prodaja bi isto toliko porasla, ako ne i vise, posto njega tamo vole vise nego Djokovica! Razlog je dakle u uzbudljivom finalnom mecu, a ne u "Novakovoj pobedi". A ta publika koja ce na finalni turnir bice posebno odusevljena ako neko - pobedi naseg Novaka. Otuda je naslov debelo omasio sustinu aktuelnih teniskih zbivanja. Naravno, sto vise Novak "razocara" Engleze i ostale, to cemo zadovoljniji biti!

djoko

pre 9 godina

cuj Mareja on nece ni izboriti zavrsni turnir on sada vec u osmini finala moze ici na Djokovica Nadala i Federera nema vise WB pa da po nekoj formuli stave za 3 nosioca...ajmo momce sad ce nalecat na pravu bagru da te vidimo sad...ove sezone 4 pobjede nisi povezo sem na RG a i to si 2 puta igro 5 setova

NOLE-RODZER

pre 9 godina

Posle Djokovica , Federer je veliki favorit za osvajanje svih predstojecih turnira. Federer je pokazao da i ako puni 33 godine i dalje ima snage za jos neki GS. Uz dobar zreb mozemo ga lako gledati u finalu US opena zivi bili pa videli. A imam osecaj da ce osvojiti neki od naredna dva mastersa, ako se to desi pretpostavljam da ce biti Sinsinati posto tu ima 5 titula i odlicno igra uvek na tom turniru. Marej nemoze pobediti Federera, a protiv Nadala, Federer ako prevazidje psihicku barijeru uvek ga moze lako pobediti (ne racunam samo sljaku tu je Nadal veliki favorit protiv svih ).

ni klot, ni frket

pre 9 godina

Marej nemoze pobediti Federera, a protiv Nadala, (NOLE-RODZER, 8. jul 2014 18:42)

Hmm... mozda i ne moze, ali, nekako, on je, uz Nadala (i jos jednog anonimnog Talijana, koji se, slucajno, jednom negde s njim susreo, pa napravio senzaciju), jedini koji protiv Federera ima pozitivan skor.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Ova vest nije tacna! Iz pouzdanih izvora sam saznao da vrtoglavi porast prodatih karata kao i samo interesovanje za zavrsni Masters turnir u Londonu,jeste prouzrukovan najavljivanjem dolaska ultra-mega-giga zvezde Capljina Opena,Marina Cilica mlade i perspektivne nade svetskog tenisa,koj je inace u svojoj karijeri osvojio pregrst sega-mega turnira i kao krunu karijere osvojio je Zagreb open i to ne jednom nego cak 4x,sto do sada nikada nikome nije uspelo da podje za rukom.

NOLE-RODZER

pre 9 godina

Posle Djokovica , Federer je veliki favorit za osvajanje svih predstojecih turnira. Federer je pokazao da i ako puni 33 godine i dalje ima snage za jos neki GS. Uz dobar zreb mozemo ga lako gledati u finalu US opena zivi bili pa videli. A imam osecaj da ce osvojiti neki od naredna dva mastersa, ako se to desi pretpostavljam da ce biti Sinsinati posto tu ima 5 titula i odlicno igra uvek na tom turniru. Marej nemoze pobediti Federera, a protiv Nadala, Federer ako prevazidje psihicku barijeru uvek ga moze lako pobediti (ne racunam samo sljaku tu je Nadal veliki favorit protiv svih ).

лучанац

pre 9 godina

1. N. Djokovic(SRB) 13,130
2 R. Nadal(ESP) 12,670
3. R. Federer(SUI) 6,100
4 S. Wawrinka(SUI) 5,770
5. T. Berdych(CZE) 4,410
6 M. Raonic(CAN) 3,920
7. D. Ferrer(ESP) 3,875
8 J. Del Potro(ARG) 3,360
9. G. Dimitrov(BUL) 3,270
10 A. Murray(GBR) 3,040

Nesto mi nije vise jasna ta VELIKA cetvorka!?

Milan, Srbin

pre 9 godina

@Advokat svih Srba

Mene molim te nemoj da zastupas. Voli svoje, tudje ne pljuj! Ovako ides ruku pod ruku sa Advokatom svih Hrvata, Bosnjaka, Crnogoraca itd. itd. Ima li razlike medju vama?

Predo

pre 9 godina

Novakova globalna popularnost raste zajedno sa njegovim rezultatima. Za njega i naše živce nije bilo dobro što je u finalu igrao sa Federerom. Sa Raonićem bi mnogo lakše prošao, ali meč sa Federerom je privukao takvu pažnju da je čak ispalo odlično što se igralo 5 setova. Podrška publike Federeru i nije bi8la tako jednoglasna kako sam očekivao, s obzirom na njegovu popularnost u Londonu, njegovu klasnu pripadnost itd. I zapamtite, sva deca svih nacija, koja su u nedelju gledala to finale, danas mlate reketom po kući ili napolju i viču "Đoković", jer svi vole da budu pobednici, a ne poraženi.

ni klot, ni frket

pre 9 godina

Marej nemoze pobediti Federera, a protiv Nadala, (NOLE-RODZER, 8. jul 2014 18:42)

Hmm... mozda i ne moze, ali, nekako, on je, uz Nadala (i jos jednog anonimnog Talijana, koji se, slucajno, jednom negde s njim susreo, pa napravio senzaciju), jedini koji protiv Federera ima pozitivan skor.

velikoslovog

pre 9 godina

Meni je cudno kako je odjednom krenuo Novak dobro da igra u dvorani. Deluje mi kao da mu O2 Arena najvise odgovara trenutno, posle Rod Lejver Arene. 10 pobeda u nizu protiv najboljih na svetu nije mali uspeh... Bilo kako bilo, mislim da ce se vecina sloziti da bi bilo najzanimljivije da vidimo finale Djokovic vs. Federer, ocigledno su njima sudjeni sjajni mecevi u Londonu :)

papaja

pre 9 godina

Ne samo da je interesovanje za tenis sada jos vise skocilo nego je i deo londonske publike ovom pobedom pridobio.

Koliko pobeda je Djokovic na kraju, osvajanjem Wimbledona na ovakav nacin, ostvario???

Block

pre 9 godina

Pa pogledajte kako izvledaju muska ne GS finala (I ne samo ona), a kako izgledaju zenska. Serena kad je u formi razvali u finalu 6:0 6:1, recimo Sarapovu. Bruka. Sve zajedno sa ceremonijama za sat vremena. Muska finala antologijska, stvarno da ne zalis pare.

A kako mi je drago sto je izgubio londonski pulen. Pa onako zagrizeni nisu bili Englezi ni za Mareja. Time mi je ovaj Vimbldon mozda drazi od prvog. Jos samo negde Endija u finalu da razvali. Nadam se vec u USO.

Hm

pre 9 godina

I da je Federer pobedio - prodaja bi isto toliko porasla, ako ne i vise, posto njega tamo vole vise nego Djokovica! Razlog je dakle u uzbudljivom finalnom mecu, a ne u "Novakovoj pobedi". A ta publika koja ce na finalni turnir bice posebno odusevljena ako neko - pobedi naseg Novaka. Otuda je naslov debelo omasio sustinu aktuelnih teniskih zbivanja. Naravno, sto vise Novak "razocara" Engleze i ostale, to cemo zadovoljniji biti!

djoko

pre 9 godina

cuj Mareja on nece ni izboriti zavrsni turnir on sada vec u osmini finala moze ici na Djokovica Nadala i Federera nema vise WB pa da po nekoj formuli stave za 3 nosioca...ajmo momce sad ce nalecat na pravu bagru da te vidimo sad...ove sezone 4 pobjede nisi povezo sem na RG a i to si 2 puta igro 5 setova

Oskar

pre 9 godina

@@@@ Ti pises besmislice. Federer je pre 2010 igrao svoj najbolji tenis. Protiv takvog Federera Nole na travi ne bi inao sanse. Najbolji mec na travu odigrali su Nadal i Federer 2008 na Vimbldonu. Samo onaj taj brek koji su odigrali u cetvrtom setu vredi vise nego sav ovaj danasnji tenis. i Nadal i Federer su svoje najbolje igre pruzali do 2010.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lav, 8. jul 2014 23:56)

Vidi se po tvom komentaru da nisi nikakav poznavalac tenisa. Samo po svojoj volji pišeš besmislene komentare.
Ništa što si napisao nije tačno, ama baš ništa. Evo npr. Nadal je 2012. dok se nije povrijedio i 2013. igrao - po mišljenju mnogih svjetskih stručnjaka najbolji tenis u svom životu. Pa i 2011. 2012. na RG Nadal najbolje u životu. A Federer je 2011., 12., igrao i bolje nego ranije. Ranije je više pobjedjivao jer je imao lošiju konkurenciju.
Nadal i Federer su 2008. igrali NAJDUŽI meč na travi, a ne najbolji. I u tom meču ako nisi znao Federer je imao zdravstvenih problema i nije ga odigrao najbolje. A ni Nadal nije bio ništa specijalan tada. Ovo finale Wimbldona 2014. je na mnogo većem nivou od tog meča, i Federer je na Wimbldonu 2014. odigrao možda najbolji meč na travi ikada.

Ivan M

pre 9 godina

Mozda je vezano i za to sto su poslali mail svima koji su pre kupovali karte za masters gde su napisali da se on prvi tamo plasirao i da je Nadal neposredno iza njega.

II

pre 9 godina

Mene je posle meca odusevio pobednicki krug i kada Novak izlazi na terasu da pozdravi ljude koji su mec gledali preko video bima pored stadiona. Kakve ovacije je tamo Novak dobio, izgleda da je ogromna vecina njegovih navijaca bila pored stadiona:-) A vijorile su se i srpske zastave

fifi

pre 9 godina

Endi je u velikim problemima. Nikada losije rangiran na ATP 10ti. Promenio je trenera sto je cinimi se greska. Lednl je imao rezultate sa njim. Dosla je Morezmo. Za sada efekti rada ne postoje, cak mi se cini da se opet vraca na defanzivu i pasivan nacin igre. On je odlican igrac ali mora da menja nacin igre , pristup i nacin razmisljanja uopste kada je tenis u pitanju. Ovako, bojim se da mu sledi veliki pad. Na travi je odigrao ocajan turnir a to je podloga koja mu odgovara. Sta onda sa ovakvom igrom ocekuje na betonu?

Goran S.

pre 9 godina

Ne brani titulu, ni jedna titula se ne brani, vec ako je ponovo osvoji dobija novu, kao i ako je ne osvoji ponovo ne oduzimaju mu, on ostaje osvajac te titule za sva vremena. I sam Nole jednom prilikom je rekao "ja ne branim titulu vec je osvajam ponovo". Ja ne znam koliko puta to treba da se kaze da bi se prihvatilo?

Bogdan

pre 9 godina

Volim Noleta i zato mu savetujem da igra dok uživa u tome.Gledaj svoja posla i svoj život, a mi , tvoji obožavaoci, ako to zaista jesmo, razumećemo šta god da uradiš!
Ostani isti jer bolji biti ne možeš!

Srdjan

pre 9 godina

Ja sam uvek govorio, uz svako postovanje Nadala, da su ipak mecevi Novak-Federer najbolji i najlepsi za gledanje. Prosto obojica igraju ofanzivno i to publika vise voli od Rafinih spinova i trcanja do iznemoglosti. Nadam se da ce Federer uspeti do kraja karijere da osvoji makar jos jedan GS, a Nole da dodje do dvocifrene brojke. :)

danix

pre 9 godina

Da,tacno je da tenis postaje sve popularniji,a postaje i kvalitetniji,a i mnogo placeniji nego ranije.Vlasnici turnira,sponzori,TV i ostali mediji,pa,konacno,i sami teniseri zaradjuju sve vise novca.
Recimo,Bjern Borg je u svojoj karijeri zaradio oko 5 miliona $ i to j tada bio veliki novac i ako ta svota danas vrijedi 10 miliona $,to je opet nista u odnosu na danasnje nagrade koje dosezu (od turnira i od sponzora) i do 20 miliona $ godisnje,a vrhunski asovi zarade u karijeri vise od sto miliona $.
Doduse,i kvalitet tenisa iz godine u godinu ide na sve visi nivo i kao sto je rekao Dzon Mekinro da on sa svojom igrom ne bi dobio ni tri gema od Novaka.
Naravno i drugi sportovi napreduju i nekada nam dodje smijesno gledati neke utakmice od prije 30 ili 40 god.Sve se to mijeja zahvaljujuci novim tehnologijama i novom pristupu sportovima,ponekad i naucnom.
Ko je nekada mislio o glutenima u ishrani,a vidjeli smo koliko uticu na fizicku spremu Novaka?
Zato me ne cudi da je interes gledalaca naglo porastao jer kad gledate mec Nole-Fedex,to je potpuni ugodjaj narocito za one kojima je svejedno ko ce pobijditi,dok je meni i mnogima od vas,dragi komentatori,mnogo ugodnije gledati TV snimak nego uzivo,jer,od nervoze,ne mogu uzivati u igri pravih majstora zato sto zarko zelimo Novakovu pobjedu.
Mozemo biti srecni sto je nas Nole dio tog novog teniskog talasa koji donosi nesto novo,kvalitetnije i postaje sve popularniji u svijetu.

Nenad

pre 9 godina

Ukoliko je ovaj podatak zaista istinit i relevantan,nadam se da cemo ponovo videti reprizu vimbldonskog finala i u O2 Areni.Ali,ne bih imao nista protiv da se umesto Rogera u finalu nadje Rafa.Nije vazan protivnik,vazno je da Novak sada nastavi sa dobrim igrama na krilima samopouzdanja koje je stekao nakon ove vazne GS titule.Sada apetiti ponovo rastu i svi mi Novakovi navijaci ocekujemo novu GS titulu u Njujorku.Voleo bih opet da mu tu protivnik bude Rafa u finalu,da mu se revansira za proslogodisnji poraz.U svakom slucaju,ne treba pritiskati Novaka,neka samo popravi mentalni stav tokom meca i potpuno eliminise uzroke oscilacija koje su se pojavljivale tokom Wimbledona.

dejan

pre 9 godina

Ono zbog čega ja volim da gledam Novaka u finalima važnih turnira je on sam - njegova želja, rešenost, smirenje, gubitak živaca, pa opet smirenje, fokusiranost, pa ohrabrenje sa osvojenim poenom/gemom/setom, pa opet smirenje, pa psovanje na maternjem jeziku, velikodušnost i šarm, i na kraju - pobeda i otpuštanje nagomilanih emocija.

NOLE-RODZER

pre 9 godina

(ni klot, ni frket, 8. jul 2014 19:12)

Znam da Marej ima pozitivan skor sa Federerom, ali smatram da sad sa igrom kakvu ima i kako Federer igra, Marej nema sanse da ga pobedi. Marej je ocajan, a dodatno ga je slomio Nadal na RG. Federer ove godine igra super kao mladic i jedini moze da pobedi Djokovica i Nadala kada ova dvojica igraju u pravoj formi ostali nemaju sanse. Sve u svemu stara trojka opet vodi glavnu rec i bice to jos neko vreme tako.